Peste 1800 oameni ai legii vor asigura ordinea publică la alegerile locale

Peste 1800 de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Interne sunt angrenaţi mâine în judeţul Timiş, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, precum şi pentru protecţia celor 595 de secţii de votare, pe întreaga durată a desfăşurării alegerilor locale.

Astfel, dintre aceștia 946 poliţişti, 364 poliţişti de frontieră, 343 de jandarmi şi 182 de pompieri, vor fi angrenaţi în misiuni, pentru buna desfăşurare a procesului electoral, în județul Timiș. Obiectivele urmărite de oamenii legii în cadrul acestori misiuni sunt paza secţiilor de votare, menţinerea ordinii şi siguranţei publice, prevenirea unor evenimente negative precum şi aplicarea cu fermitate, corectitudine şi echidistanţă a prevederilor legale atunci când se constată încălcări ale legii.

Aproape 1200 de angajaţi M.A.I. vor asigura protecţia celor 595 de secţii de votare, amplasate în 445 de locuri. Alţi 251 de poliţişti, 46 de jandarmi și 27 de polițiști de frontieră, în perioada desfăşurării procesului electoral, se vor afla în stradă, pentru a asigura măsuri de ordine şi linişte publică, în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale.

Pentru soluţionarea solicitărilor şi semnalărilor cu privire la evenimentele produse în ziua alegerilor, la nivelul judeţului, vor acţiona, conform competenţelor, 123 de poliţişti constituiţi în 60 de echipe operative. Totodată, a fost stabilit şi un efectiv de rezervă format din 174 de angajaţi M.A.I., care va fi în permanenţă pregătit să acţioneze, dacă situaţia operativă  o va impune.

(Foto: arhivă)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here