Europarlamentarul PSD, Victor Negrescu, a depus la sediul Consiliului UE peste 40.000 de mesaje prin care românii solicită aderarea României la spațiul Schengen, preluate prin intermediul unor cărți poștale dedicate, atât din țară, cât și din diaspora, cu sprijinul Partidului Social Democrat și a PES activists România, în cadrul campaniei #RomâniiMerităÎnSchengen, cu scopul de a arăta și a convinge liderii europeni de voința românilor privind aderarea țării noastre la spațiul de liberă circulație.

“Am depus la sediul instituției care trebuie să ia decizia privind aderarea României la spațiul Schengen, peste 40.000 de mesaje, scrise pe cărți poștale, venite din partea românilor, prin care se solicită un vot anul acesta pentru intrarea țării noastre în spațiul de liberă circulație.
Prin demersul nostru arătăm faptul că românii susțin acest deziderat național, că își asumă responsabilitățile legate de o posibilă apartenență la spațiul Schengen și că solicită din partea statelor membre un tratament egal, în așa fel încât România să fie cu adevărat integrată în Uniunea Europeană.
O eventuală amânare sau un vot negativ al Consiliului de Justiție și Afaceri Interne din decembrie pot alimenta euroscepticismul, iar mesajele românilor preluate de colegii mei din PSD și PES activists România arată dorința acestora de a continua parcursul european al României prin accesul la spațiul Schengen.

Ne dorim ca mesajele românilor să fie auzite și ne bucurăm că am reușit să le transmitem direct liderilor europeni în speranța că cele scrise să-i convingă că românii merită în Schengen”, a declarat vicepreședintele PSD, Victor Negrescu.

În anul 2015, coordonatorul național al PES activists România, eurodeputatul PSD, Victor Negrescu a inițiat campania #RomâniaCereÎnSchengen, inițiativă susținută de peste 50.000 de români, care a generat din partea Parlamentului European o anchetă demarată de Comisia pentru Petiții și, ulterior, o rezoluție importantă de sprijin privind aderarea României la spațiul Schengen.

Demersurile au continuat și anul acesta cu campania #RomâniiMerităÎnSchengen, desfășurată împreună cu Partidul Social Democrat și PES activists România, prin intermediul căreia, în prima parte a anului, au fost contactați toți liderii europeni care pot influența decizia privind aderarea României la spațiul Schengen, au fost realizate discuții în diferite capitale europene, inclusiv în Olanda, iar în ultimele luni, au fost strânse mesajele de susținere a acestui obiectiv, transmise de români prin intermediul a zeci de mii de cărți poștale puse la dispoziție de organizatori.

Totodată, în legislativul european, eurodeputatul PSD, Victor Negrescu, a solicitat, cu sprijinul a peste 50 de eurodeputați din diferite grupuri politice organizarea unei dezbateri și a unei rezoluții privind aderarea României la Schengen, demers ce a fost realizat cu sprijinul Grupului social-democrat din Parlamentul European.

Pentru mai multe detalii despre campania #RomâniiMerităÎnSchengen: https://fb.watch/g7slYKPTpm/

Articolul precedentUnde e Palmişoara din alte vremuri? Arborii, mutaţi la USV
Articolul următorDouă firme care funcționează ilegal vor avea activitatea suspendată: o spălătorie și o celebră sală de fitness, campioană la amenzi

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.