Peste 5000 de elevi din Timiș susţin prima probă la simularea Evaluării Naţionale

0

scoala-elevi

Peste 5000 de elevi din Timiș susţin astăzi prima probă la simularea Evaluării Naţionale. Toate şcolile care au în instituţie clase de elevi din anul terminal al gimnaziului, sunt obligate să susţină această probă şi să pună la dispoziţie materialele necesare.

Prima probă este cea de Limba și literatura română. Mâine, elevii vor simula examenul la matematică, iar miercuri, simularea probei scrise la limba maternă. Rezultatele se vor afiaşa în 4 martie.

Ministerul Educației a publicat calendarul Simulării Evaluării Naționale pentru elevii de clasa a VIII-a. Acesta este al treilea an în care Ministerul Educației organizează simulări ale examenelor la nivel național, cu subiecte unice.

Elevii care susţin examenul de evaluare naţională au programată prima probă, cea la limba și literatura română, pe 27 iunie. Elevii aparținând minorităților naționale vor susține proba la limba și literatura maternă pe 28 iunie. Ultima probă a evaluării naționale, cea la Matematică, va avea loc pe 29 iunie, iar rezultatele vor fi afișate pe 1 iulie până la ora 16.00 și în aceeași zi vor putea fi depuse contestațiile până la ora 20.00. Rezolvarea acestora se va face între 2-4 iulie, iar rezultatele finale după contestații vor fi afișate pe 5 iulie.

(Foto: www.gandul.ro)

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here