Peste o mie două sute de amenzi aplicate șoferilor zilele trecute

Au curs amenzile în Timiș! Peste o mie două sute de amenzi aplicate șoferilor zilele trecute. Timp de o săptămână, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere.

Astfel, au fost aplicate peste 1200 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi, 545 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. Au fost reţinute 111 permise de conducere. În perioada 21– 27 martie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Oamenii legii au întocmit 16 dosare penale şi au aplicat 1.222 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 545 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 173 pentru neutilizarea centurii de siguranţă.

Au fost reţinute în vederea suspendării 111 permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, limitele legale de viteză, semnificaţia luminii de culoare roşie a semaforului electric şi conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice. De asemenea, au fost retrase 40 de certificate de înmatriculare.

În săptămâna care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here