Piețarii, luați în vizor de polițiștii locali! Au fost amendați cu aproape 12.000 de lei

Polițiștii locali au organizat ieri o amplă acțiuni în Piața Mehala, pe strada Grigore Alexandrescu, în locația în care a funcționat piața de lemne și unde în prezent este amplasată o piață agro-alimentară.

Astfel, au fost aplicate 26 de sancțiuni în valoare totală de 11.600 lei, majoritatea fiind pentru nerespectarea regulamentului de piață, pentru lipsa curățeniei, neverificarea metrologică a cântarelor, nerespectarea sectorizării și lipsa documentelor.

Administratorul pieței a fost de asemenea sancționat deoarece nu a avut grijă ca activitatea în piață să se desfășoare conform prevederilor legale, fiind notificat și pentru cosirea ambroziei crescută în locația respectivă.

Un comerciant depistat deținând atestat de producător în Buzău, dar care comercializa în baza atestatului produse de import sau achiziționate din depozite, a fost sancționat cu sancțiunea de 7500 lei.

Acțiunile de verificare a pieței din Mehala vor fi organizate și în perioada următoare astfel încât comercializarea produselor agro-alimentare să se desfășoare în condiții legale și civilizate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here