Pieton accidentat pe zebră

pietoni

Atenție pe unde traversați strada! Un bărbat de 41 de ani a fost accidentat de un autoturism în timp ce traversa strada pe marcajul pietonal, însă fără a respecta semnificaţia luminii de culoare roşie a semaforului electric.

Poliţiştii Serviciului Rutier Timiş au fost sesizaţi despre producerea unui accident rutier pe raza municipiului Timişoara. Deplasându-se la faţa locului, aceștia au constatat că un bărbat de 60 de ani a condus un autoturism pe bulevardul Liviu Rebreanu, iar la intersecţie cu strada Calea Şagului a surprins şi accidentat un pieton.

În urma accidentului, bărbatul de 41 de ani, care se afla angajat în traversarea carosabilului pe marcajul pietonal fără a respecta semnificaţia luminii de culoare roşie a semaforului electric, a suferit răni uşoare.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

Poliţiştii recomandă pietonilor să traverseze strada doar prin locuri marcate corespunzător, după o asigurare temeinică, iar şoferilor să acorde o atenţie sporită în apropierea trecerilor de pietoni şi să reducă viteza de deplasare.

După  coborârea  din  mijloacele  de  transport  în comun,  aşteptaţi  plecarea  acestora  din staţie şi apoi traversaţi, respectând regulile de circulaţie menţionate anterior. Nu traversaţi în fugă strada!

Nu traversaţi strada prin faţa sau spatele altor vehicule parcate pe stradă – în acest caz există posibilitatea ca ceilalţi conducători auto să nu vă observe şi în acest fel vă expuneţi unui risc major.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.