Pietonii și vitezomanii în atenția oamenilor legii! Peste 900 de sancțiuni aplicate de polițiștii rutieri

amenzi

 

amenzi pietoni

Amenzi pe bandă rulantă în Timiș. Polițiștii Serviciului Rutier au acţionat pe raza întregului judeţ în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Astfel,timp de patru zile, au fost aplicate peste 900 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi, 302 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. Au fost reţinute 137 de permise de conducere.

În perioada 08 – 11 februarie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul îndeplinirii priorităţii naţionale în domeniul siguranţei rutiere, privind combaterea sistematică a cauzelor generatoare de accidente. Oamenii legii au întocmit nouă dosare penale şi aplicat 918 sancţiuni contravenţionale, 302 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 78 pentru neutilizarea centurii de siguranţă. Au fost sancționați și 78 de pietoni care nu au respectat prevederile legale.

În plus, au fost reţinute în vederea suspendării 137 de permise de conducere, 68 dintre acestea fiind pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor.

Au fost reținute și permisele de conducere ale șoferilor care nu au acordat prioritate de trecere vehiculelor, nu au respectat regulile privind efectuarea manevrei de depăşire, limitele legale de viteză, semnificaţia luminii de culoare roşie a semaforului electric, sau au condus sub influenţa băuturilor alcoolice. De asemenea, au fost retrase 10 certificate de înmatriculare.

În zilele de weekend poliţiştii rutieri continuă acţiunile.

Oamenii legii atrag atenția că folosirea centurii de siguranţă este obligatorie. Ataşaţi-vă centura de siguranţă înainte de plecarea la drum, vă poate salva viaţa în caz de accident!

Viteza excesivă sau neadaptată la particularităţile de drum şi de trafic continuă să genereze multe accidente rutiere! Viteza determină creşterea distanţei de frânare necesară opririi autovehiculului în siguranţă şi determină agravarea consecinţelor accidentelor rutiere indiferent de cauză!

Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice! Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.

Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here