Pietonii, în vizorul polițiștilor! Sute de amenzi au fost aplicate

Atenție pe unde traversați strada! Sute de pietoni s-au ales cu amenzi pentru traversarea neregulamentară a carosabilului. Polițiștii locali din cadrul Serviciului Circulație Rutieră au desfășurat ieri o acțiune pentru depistarea persoanelor care nu respectă regulile de circulație pe drumurile publice, cei vizați fiind de această dată pietonii.

Timp de o săptămână, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza judeţului Timiş pentru reducerea numărului accidentelor de circulaţie şi a consecinţelor acestora ca urmare a indisciplinei pietonale şi nerespectarea dispoziţiilor legale privind acordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public.

Au fost aplicate aproape 200 de sancţiuni contravenţionale pentru indisciplină pietonală. Acţiunile au vizat depistarea, identificarea şi tragerea la răspundere a celor care încalcă prevederile legale, axate în principal pe combaterea indisciplinei pietonale şi asigurarea respectării dispoziţiilor legale privind acordarea priorităţii de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public.

Astfel, poliţiştii constatat 16 infracţiuni şi au aplicat 188 de sancţiuni contravenţionale pentru indisciplină pietonală.Totodată, au fost reţinute în vederea suspendării 26 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor.

POLIŢIŞTII RECOMANDĂ:

Pentru pietoni:

Traversaţi drumurile publice perpendicular pe axul acestora, numai prin locuri marcate sau/şi semnalizate cu indicatoare corespunzătoare: trecere de pietoni şi/sau semafor pentru pietoni!

Înainte de a traversa asiguraţi-vă temeinic, uitându-vă în partea stângă şi apoi în cea dreaptă pentru a observa dacă puteţi traversa în siguranţă!

După  coborârea  din  mijloacele  de  transport  în comun,  aşteptaţi  plecarea  acestora  din staţie şi apoi traversaţi, respectând regulile de circulaţie menţionate anterior!

Nu traversaţi în fugă strada!

Circulaţi numai pe trotuare, iar în lipsa acestora, pe poteci laterale sau pe partea stângă a drumului public – cât mai aproape de marginea sa!

Nu traversaţi strada prin faţa sau spatele altor vehicule parcate pe stradă – în acest caz există posibilitatea ca ceilalţi conducători auto să nu vă observe şi în acest fel vă expuneţi unui risc major.

Șoferii sunt sfătuiţi să acorde atenţie sporită şi să reducă viteza în apropierea trecerilor de pietoni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here