Pledoarie pentru creşterea salariului minim brut. PSD insistă pe subiect

PSD cere insistent creșterea salariului minim brut. Partidul trandafirului îşi doreşte o majorare cu cel puţin 200 de lei.

„Este absolut necesară majorarea imediată a salariului minim brut general pe economie de la valoarea de 2.300 la 2.500 lei. În aceiași proporție, trebuie să crească și salariul minim pentru studii superioare. Întreaga majorare trebuie să se regăsească în buzunarele oamenilor, fără să fie ciuntită de vreo impozitare, deci majorarea să fie scutită de taxe și contribuții.
Astfel, simultan cu creșterea salariului minim de la 2.300 lei la 2.500 lei PSD susține ridicarea plafoanelor privind deducerile personale de care pot beneficia angajații care au persoane în întreținere. În acest fel cei peste 1,6 milioane de salariați plătiți cu salariul minim ar primi un sprijin în fața creșterilor sălbatice de prețuri ale energiei, care-și propagă efectele peste tot.
De reținut! Această majorare de salariul minim este importantă pentru angajații din sectorul privat, pentru că aici sunt cei mai mulți cu cele mai mici salarii și ei resimt cel mai dureros scumpirile din piață”, se arată într-un comunicat PSD.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here