PNL merge pe mâna lui Fritz, cu jalba în proţap la Guvern: se cere insistent bani pentru Colterm

PNL Timiş adoptă tactica primarului Dominic Fritz şi cere bani d ela Guvern în „chestiunea” Colterm, mai ales că Timişoara poate intra reped eîntr-o nouă „eră glaciară”.

„Vom face demersuri către Guvernul României pentru a aloca în continuare sume de bani către Timișoara, pentru termoficare, odată cu celelalte municipii. Guvernul României a ajutat Timișoara și pe timișoreni în două rânduri, cea mai recentă fiind la finele anului trecut, când a fost virată cea mai mare sumă din fondul de rezervă pentru ajutorarea termoficării municipiilor, aproape 54 de milioane de lei. De asemenea, Consiliul Județean Timiș a virat din fondul său de rezervă suma de 1,2 milioane lei pentru Colterm.

Alocările din partea Guvernului și a CJ Timiș au fost făcute cu speranța că, în paralel, societatea Colterm va găsi soluții pentru rezolvarea problemelor structurale care s-au agravat în timp, datoriile dublându-se, separat de criza energetică aflată în desfășurare.

La Colterm este o criză structurală agravată în ultimul an din mai multe motive:
⁃ Din cauza unui management defectuos;
⁃ Din cauza alegerilor total neinspirate a unor așa-zise soluții cum ar fi preferarea furnizării exclusiv a gazului, în detrimentul alimentării mixte gaz-cărbune;
⁃ Din cauza amenzii pentru certificatele verzi care, de fapt, a fost lovitura supremă primită de societate;
⁃ Din cauza numirilor controversate în management și Consiliul de Administrație.

Doar atacându-se problemele structurale putem spera la o însănătoșire a societății și o siguranță pentru furnizarea agentului termic, la prețuri rezonabile.
Îndemnăm Primăria Timișoara ca, pentru a ieși din această nouă criză, să ia măsurile necesare și să vină cu un plan de management concret, așa cum PNL a solicitat public încă din decembrie 2020”, se arată într-o epistolă a PNL Timiş.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.