PNL Timiș a solicitat DNA să răspundă care e situația juridică a deputatului Popoviciu

Liderii PNL Timiş au solicitat ieri Direcției Naționale Anticorupție să le transmită care este situaţia juridică a lui Alin Popoviciu, candidat la CJ Timiș. Potrivit co-președintelui PNL Timiș, Nicolae Robu, actualul deputat Alin Popoviciu nu ar avea nicio problemă să candideze pentru această funcție, însă au dorit să lămurească acest lucru.

Reamintim, deputatul este cercetat de DNA în dosarul închirierilor sub preţul pieţei a spaţiilor din Aeroportul Internaţional Timişoara.“Ieri la ședința Comitetului Executiv eu am venit cu o propunere menită să demonstreze că PNL Timiș este o filială serioasă și că nu ne jucăm cu criteriile. Domnul deputat Alin Popoviciu a trecut prin toate filtrele interne, a ajuns să ocupe primul loc pe lista pentru consiliul judeţean şi să fie nominalizatul nostru pentru funcţia de preşedinte al CJT. A fost apoi verificat la nivel naţional de comisia de integritate a partidului şi a fost validat. Vrem să înlăturăm orice dubii, orice suspiciune”, a explicat co-preşedintele PNL Timiş, Nicolae Robu.

De cealaltă parte, Dan Popa susține că decizia luată ieri este putin forțată. “Decizia este puțin forțată pentru că noi am mers pe un vot democratic. Am avut aceste discuții pentru că presa a publicat un răspuns al DNA și suntem dornici să vedem întregul raportul al DNA. Am vrut să dăm un răspuns final la aceste frământări și ieri am avut o ședință destul de fierbinte unde am decis să cerem, personal, acest lucru”, susține Dan Popa, co-președinte PNL Timiș.

La rândul său, Alin Popoviciu spune că este în continuare cercetat de DNA, însă dosarul nu a ajuns în instanţă din lipsa probelor.“După alegerile europarlamentare din 2014 a început cercetarea într-un dosar al DNA în care am fost cercetate 6 persoane. De două ori am fost la DNA. După un an şi jumătate, în 22 decembrie 2016 acest dosar a fost trimis către instanţă. Procurorul a decis că trei persoane pot fi trimise în judecată fiind probe suficiente. Însă în cazul a două persoane, eu şi domnul Ostaficiuc, nu au existat suficiente probe. Eu nu sunt cercetat pentru infracţiuni de corupţie. Eu am fost suspect la instigare la abuz în serviciu. Eu nu am fost cercetat pentru luare sau dare de mită sau cu violenţă, deci criteriile de integritate a partidului nu sunt încălcate”, a subliniat deputatul Alin Popoviciu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here