Poli bate Steaua. Cap şi suflet pentru un succes memorabil

Politehnica a luptat pentru un succes cu nou promovata CSA Steaua şi l-a obţinut până la urmă la capătul duelului din runda a 15-a a Ligii 2. Oaspeţii au condus la pauză după golul lui Enceanu, dar finalul a fost al alb-violeţilor care au câştigat cu 2-1 în urma loviturilor de cap reuşite de Octavian Ursu şi Ioan Mera! A fost totodată un meci în care publicul timişorean a revenit în număr rezonabil în tribună.

Prima fază de poartă s-a derulat la poarta oaspeţilor, după circa un minut, Andrei şi-a încercat şutul de la distanţă, dar balonul a trecut peste buturile lui Bălbărău. După startul pozitiv, oaspeţii au dominat mai mult teritorial. Pe acest fond a venit şi deschiderea scorului. Era minutul 29 când centrarea lui Oroian a fost reluată din centrul careului, pe jos, la colţul din dreapta lui Păduraru, care nu a mai ajuns balonul. Jocul s-a reechilibrat după acest moment. Putea să fie egalitate şi pe tabela de marcaj la pauză, dar „capul” lui Scutaru din careu, în urma cornerului executat de Andrei a căzut pe transversală , apoi Ignea a încercat să reia din unghi închis, tot cu capul, dar balonul a ieşit în aut de poartă.

Partea secundă a întâlnirii a început cu o ocazia uriaşă pentru Politehnica, dar Gerbi (min. 47), talonat, a şutat alături din poziţie bună. Steaua putea să surprindă pe contraatac în minutul 63, dar şutul lui Enceanu a trecut alături. Cinci minute mai târziu Ursu a trimis şi el pe lângă poartă dintr-o „liberă” din exteriorul colţului careului roş-albastru. Până la urmă reuşita egalizatoare a venit în minutul 82, centrare din banda dreaptă al lui Alin Ignea şi cap Ursu sub bară: 1-1! Mai mult, la finele minutului 87 tabela s-a mişcat din nou: 2-1 după capul lui Mera din „libera” executată de Ignea!

Succes important, Politehnica acumulează 17 puncte, dar rămâne deocamdată pe poziţia a 15-a. Urmează miercuri, de la ora 18.30 duelul din sferturile Cupei cu FC Argeş!

POLITEHNICA: Păduraru – Sofran, Mera (cpt.), Scutaru, Pamfile (67, Oanea) – D. Radu (64, Ursu), Ignea, Lazăr, D. Andrei – Gerbi, Birnoi (90+1, Bocşan). Pe bancă: Murariu – D. Olariu, S. Costea, Haţegan. Antrenor: Nicolae Croitoru.

CSA Steaua: Bălbărău – Oroian (78, Zătreanu), Walace, Beţa, Ad. Ilie – Bărbulescu (cpt.) – Şt. Pacionel, Enceanu (86, Enceanu), Huiban (64, Ad. Popa) – Buhăescu (78, Călinţaru), Răsdan. Pe bancă: H, Iancu – Ov. Morariu, Gherghiceanu, E. Pacionel. Antrenor: Daniel Opriţa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here