Poliția Locală și Retim, cu ochii pe timișoreni! Colectarea selectivă, problema

0
19

Polițiștii locali timișoreni împreună cu reprezentanții societății de salubrizare Retim SA au demarat, începând de astăzi, o nouă acțiune comună pe linia atenționării, verificării și luării măsurilor legale în cazul asociațiilor de locatari și proprietari din Timișoara care trebuie să respecte legislația referitoare la Regulamentul de salubrizare a orașului.

Reprezentanții Poliției Locale fac apel la asociații să respecte prevederile legale și să ia măsurile necesare astfel încât să depoziteze în pubelele galbene deșeurile destinate colectării selective precum peturi, cartoane, doze aluminiu, urmând ca acestea să fie ridicate separat de reprezentanții Retim.

Acțiunile vor viza asociațiile de locatari și proprietari la care societatea de salubrizare a asigurat peste 4000 de pubele galbene, cu mențiunea că există posibilitatea asigurării a până la 7000 de astfel de recipiente la asociațiile care nu au contractat încă acest tip de pubele.

În cadrul acțiunilor care au mai fost organizate în ultimele luni au fost aplicate sancțiuni și vor fi întocmite și în perioada următoare procese verbale de sancționare între 1000 și 2500 lei în cazul asociațiilor care nu respectă prevederile legale.

Utilizatorii serviciului public de salubrizare sunt obligați să asigure precolectarea selectivă a deșeurilor pe care le produc și să nu amestece deșeurile menajere cu cele reciclabile, periculoase sau cu alte tipuri de deșeuri.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here