Polițiștii locali, cu ochii pe proprietarii de terenuri! Au dat peste 50 de amenzi pentru că sunt neîntreținute

Polițiștii locali monitorizează situația terenurilor din Timișoara ai căror proprietari trebuie să le igienizeze și să le cosească de buruieni, pentru a preveni apariția plantelor alergene, printre care și ambrozia.

Necosirea buruienilor este un factor determinant al apariției plantelor alergene, Poliția Locală înregistrând tot mai multe sesizări pe linia existenței terenurilor neîngrijite, motiv pentru care sancțiunile aplicate proprietarilor care nu iau măsuri de cosire sunt maxime.

Au fost verificate un număr de 160 de terenuri, ai căror proprietari au fost sancționați anul trecut din cauza faptului că nu au fost luate măsuri de cosire și igienizare a locațiilor. De menționat este faptul că din cele 160 de terenuri, în cazul a 100 dintre acestea proprietarii s-au conformat și le-au cosit anul acesta fără să mai fie nevoie de intervenția polițiștilor locali, iar în cazul a 54 de proprietari au fost aplicate sancțiuni în valoare de 76.500 lei, restul fiind în lucru.

Nerespectarea acestor prevederi se sancționează cu amenzi între 1500 și 2500 lei. Pe lângă sancțiuni, cei care nu își întrețin terenurile riscă să fie supuși supraimpozitării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here