Polițiștii rutieri, în stradă timp de o săptămână. Vizate sunt autovehiculele de transport marfă și persoane

Timp de o săptămână, pe tot teritoriul țării, agenții Direcției Rutiere a Poliției Române vor desfășura o acțiune de control a autovehiculelor pentru transportul persoanelor sau a mărfurilor. Acțiunea se desfășoară conform Planului de operațiuni al Organizației Polițiilor Rutiere din Europa (TISPOL).

Vor fi oprite, în perioada 14-20 octombrie, pentru control, autovehiculele pentru transportul persoanelor sau mărfurilor. Acțiunea are ca scop prevenirea accidentelor rutiere produse în special din cauza nerespectării normelor rutiere de conducătorii autovehiculelor de transport public de persoane mai mare de 8+1 locuri și de transport marfă cu masă totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.

În cele 7 zile, controalele polițiștilor rutieri (care vor include şi principalele artere din judeţul Timiș) au în vedere respectarea, de către șoferii profesioniști, a vitezei legale, utilizarea centurilor de siguranță sau a dispozitivelor de retenție, funcționarea corespunzătoare a aparatului tahograf, respectarea perioadelor de conducere ori de odihnă, documentele obligatorii ale conducătorilor auto, ale vehiculului ori cele ale operatorilor de transport.

În ceea ce-i privește pe conducătorii autovehiculelor destinate transportului de marfă, controalele vizează și respectarea limitei maxime admise, a greutății mărfurilor sau fixarea corespunzătoare a acestora, precum și respectarea normelor privind transportul mărfurilor periculoase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here