Poliţiştii s-au dus la şcoală. Alături de copii

Astăzi pe 13 septembrie, cu ocazia primei zile a noului an şcolar, peste 250 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Timiș alături de jandarmi și polițiști locali, au acționat în zona unităților de învățământ din județ, pentru un început în siguranță al noului an școlar.

Pentru polițiștii timișeni, siguranţa în şcoli reprezintă o prioritate. Astfel, pentru ca noul an şcolar să înceapă și să decurgă în linişte şi siguranţă, fiecare unitate de învăţământ este inclusă în itinerariile de patrulare auto şi pedestră ale polițiștilor, inclusiv traseele pe care copiii le folosesc pentru a veni și pleca de la școală.

Polițiștii din cadrul Biroului Siguranță Școlară se vor deplasa, pe parcursul anului școlar, la sediul unităților de învățământ preuniversitar, pentru asigurarea unui climat optim de siguranță în școli şi pentru prevenirea oricăror evenimente nedorite.

De asemenea, poliţiştii de la rutieră vor fi prezenţi în zona adiacentă şcolilor, pentru fluidizarea şi siguranţa traficului rutier, la orele la care copiii vin și pleacă de la unitățile de învătământ și pentru prevenirea evenimentelor rutiere în care să fie implicați elevii.

Polițiștii timișeni vor intensifica activitățile de verificare a vehiculelor destinate transportului de elevi și vor controla unitățile economice din zona adiacentă școlilor, cu privire la respectarea categoriilor de produse ce pot fi comercializate minorilor.

De asemenea, pe parcursul anului școlar, poliţiştii vor organiza pentru elevi diferite activităţi preventiv-educative, pentru prevenirea evenimentelor negative și creșterea gradului de siguranță.

Deşi au fost mulţi oameni ai legii pe traseu, au fost şi plângeri din cauza părinţilor, datorată traficului haotic şi parcărilor la întâmplare în zonele adiacente şcolilor, unde nu s-au luat măsuri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here