atomic

Mutari pe piata transferurilor la BC Timisoara. Gruparea banateana se desparte de Zlatko Jovanovic și Vladimir Tica. Informația a fost publicată de site-ul eurobasket.com si confirmata de Jovanovic pe pagina personala de Facebook.

Jovanovic a jucat in patru ani 120 meciuri în Liga Națională și 20 în Cupa României pentru formația alb-violetă. De asemenea, a participat în Liga Balcanică și EuroChallenge alături de gruparea din capitala Banatului. El a avut medii statistice de 16.3 puncte, 5.4 pase decisive și 2.3 recuperări pentru 15.4 la eficiență în 33 minute de joc pe parcursul sezonului 2014/15.

Tica a petrecut un sezon la BC Timișoara, după doi ani și jumătate alături de CSU Asesoft Ploiești. Muntenegreanul a avut 26 meciuri cu 11.7 puncte, 4.8 recuperări și 0.8 pase decisive pentru 12.5 la eficiență alături de alb-violeți.

Clubul a anuntat ca nu a demarat inca negocierile cu jucatorii aflati la final de contract (toti strainii), principalul obiectiv fiind intarirea contingentului de jucatori romani, pentru ca din urmatorul sezon echipele sunt obligate sa joace cu un roman pe teren in campionat si cu doin sportivi din tara in Cupa.

Astfel, echipa banateana şi-a completat “divizia” de jucători români, o dată cu prelungirea contractului pentru Bogdan Popescu şi transferul timişoreanului Florin Popa. “Principala mea preocupare a fost crearea unui nucleu de jucători români, în condiţiile în care, sezonul viitor, regulile se schimbă. Prezenţa a cel puţin un jucător român va fi obligatorie în Liga Naţională, iar în Cupa României vor fi minimum doi baschetbalişti autohtoni pe teren”, a explicat Dragan Petricevic, antrenorul BC Timişoara, pentru site-ul clubului.

Bogdan Popescu ajunge la al patrulea sezon alături de gruparea viola, după ce a jucat aici în perioada 2011-2013 şi sezonul trecut. “Niciunde nu am stat mai mult de două campionate. Aici mă simt cel mai bine şi aici am obţinut primul meu trofeu în baschetul 5×5”, spunea Bogdan după ce a cucerit Cupa României 2015, cu BC Timişoara.

Baza pe timisoareni

Florin Popa revine la echipa timisoareana, la care a mai evoluat la începutul carierei sale, tot sub comanda antrenorului Dragan Petricevic. Popa (28 ani, 195 cm) a evoluat, în sezonul 2014/2015, la Gaz Metan Mediaş, cu medii de 5,6 puncte, 2,7 recuperări şi 20:46 minute / meci.

“Florin Popa a ales momentul potrivit să joace şi în altă parte decât la Timişoara şi şi-a demonstrat lui şi celorlalţi că este un jucător promiţător. În februarie, împreună cu managerul general, Leontin Demaio, am decis să-l readucem acasă, şi pentru că ne dorim ca timişorenii să joace la Timişoara”, a mai spus Petricevic, pentru sursa mentionata.

În acest moment, BC Timişoara are sub contract cinci baschetbalişti originari din Timişoara, Zoran Milencovici, George Toth, Rraul Covaciu, Vlad Szekely şi Florin Popa, cărora li se alătură Bogdan Popescu şi Ionuţ Zaharie.

Articolul precedentPiața din Jimbolia va fi reabilitată printr-un proiect european
Articolul următorCupa Timisoara la GIMNASTICA RITMICA si cateva consideratii despre un sport MINUNAT

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.