Poza din pașaport nu corespundea cu realitatea! Ce au descoperit mai apoi polițiștii de frontieră?

0

Poliţiştii de frontieră au despistat la Cenad o tânără din Maroc care a încercat să iasă din țară folosind documentele de călătorie ale surorii ei.

Totul s-a întâmplat în cursul zilei de ieri, în jurul orei 04.30, unde s-a prezentat pentru a ieși din țară o femeie în vârstă de 40 de ani, cetățean italian, la volanul unui autoturism marca BMW. Alături de aceasta, în mașină,  se mai afla o persoană de sex feminin care s-a legitimat cu un pașaport simplu Maroc și un permis de rezidență eliberat de autoritățile din Italia. În urma controlului, polițiștii de frontieră au constatat că există diferențe vizibile de fizionomie între pasageră și fotografiile din documentele prezentate la control. Motivul? Persoana care s-a prezentat la control este de fapt o tânără în vârstă de 32 de ani, cetățean marocan, care a intrat legal în țară în baza documentelor personale și a unei vize turistice. Aceasta a declarat că documentele prezentate la control aparțin defapt unei surori ale ei și a recurs la această metodă deoarece dorea să ajungă într-un stat din vestul Europei și nu deținea o viză valabilă pentru spațiul Schengen. Din cercetări s-a stabilit că șoferița italiană, este sora tinerei, aceasta recunoscând că a ajutat-o să intre în posesia documentelor de călătorie și urma să o transporte până în Italia.

În cauză poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de fals privind identitatea, tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat și trafic de migranți. Cercetările continuă sub coordonarea unui procuror de pe lângă Tribunalul Timiș, urmând ca la finalizare să fie luate măsurile legale ce se impun”, spun reprezentanții Poliției de Frontieră Timișoara.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here