Pranz inedit pentru turisti in Piata Iosefin din Timisoara

„Prânz turistic” – o acțiune organizată în cadrul unui proiect pilot de dezvoltare a turismului și a produselor tradiționale românești, în baza unui parteneriat între Societatea Piețe S. A. și firmele de turism. Aproximativ 30 de turiști din Germania au fost invitați în Piața Iosefin din Timișoara, unde au avut parte de un platou tradițional țărănesc, dar și de muzică din Banat.

Vrem să prezentăm Timișoara, nu doar ca monumente turistice, vrem să promovăm și piețele, producătorii autohtoni, produsele noastre tradiționale. Vreau să înscriem în circuitul turistic câteva piețe, în funcție de dorințe firmelor de turism, să permanetizăm acest lucru. Astăzi o să deguste un platou tradițional românesc cu ceapă, șuncă, cârnați, brânză de laproducătorii noștrii din piață care vând produse în piața noastră și în funcție de dorințe vom diversifica aceste produse”, a spus președintele Consiliului de Administrație al Societății Piețe S.A, Ioan Nasleu.

Ideea aprține unui promoter de turism din Germania, care a vrut ca turiștii să se familiarizeze cu produsele și producătorii autohtoni. Organizatorii vor să creeze o tradiție din a duce turiștii în diverse piețe din Timișoara, unde să deguste din produsele autohtone.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here