Prăpăd pe şoselele din Timiş! 700 de şoferi amendaţi în câteva ore!

Polițiștii timişeni cu sprijinul celor din cadrul inspectoratelor județene Arad, Caraș-Severin și Hunedoara, au desfășurat o acțiune comună pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe raza județului Timiș.

În urma activităților desfășurate au fost aplicate peste 700 de sancțiuni contravenționale, reținute în vederea suspendări 51 de permise de conducere și retrase 34 de certificate de înmatriculare.

Acţiunea a avut loc ieri între orele 12.00-20.00.

Activitățile s-au desfășurat atât în mediul urban, cât și în mediul rural și s-au concentrat, în mod special, pe combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere (neacordarea priorității de trecere, nerespectarea normelor rutiere de către pietoni și bicicliști, excesul de viteză și depățirea neregulamentară).

Astfel, poliţiştii au întocmit un dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere și au aplicat 702 sancțiuni contravenționale.

Din totalul sancțiunilor contravenționale aplicate, 313 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum, 117 pentru neutilizarea centurii de siguranță și 56 pentru nerespectarea normelor rutiere de către pietoni și bicicliști.

Ca măsură tehnico-administrativă, au fost reţinute în vederea suspendării 51 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea semnalului de culoare roșie a semaforului electric, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire şi limitele legale de viteză.

De asemenea, au fost retrase 34 de certificate de înmatriculare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here