În data de ??.??.????, la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Banat” al județului Timiș a fost primită Atenționarea Meteorologica COD GALBEN cu numărul 25, privind posibile depășiri ale ??????? ?? ?????̦?? – ????? ????.

Drept urmare și ținând cont de prognoza meteorologică și hidrologică actuală și viitoare au fost luate următoarele măsuri:
• La nivelul subunităților de intervenție s-au dispus măsurile necesare pentru verificarea utilajelor şi accesoriilor de intervenţie în situaţii de urgenţă generate de inundaţii și fenomene meorologice periculoase imediate (drujbe, motopompe, electropompe, motogeneratoare, unelte de mână, echipamente de protecție).
• prealertarea unei ture de serviciu la nivelul subunităților de intervenție;
• înştiinţarea reprezentanţilor autorităţilor administraţiei publice locale şi verificarea prin sondaj, la primării, a instituirii serviciului de permanență;
• instruirea personalului din serviciul de permanenţă la nivelul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Banat” al județului Timiș, în scopul asigurării recepţionării apelurilor şi informării operative a inspectoratului județean;
• prealarmarea grupei operative şi, la ordinul inspectorului șef, operaţionalizarea acesteia şi executarea serviciului 24 de ore din unitate.
• contactarea tuturor structurilor cu atribuţii în domeniul intervenţiei la inundaţii, în vederea pregătirii şi verificării existenţei şi stării operativ-tehnice a mijloacelor şi materialelor necesare asigurării protecţiei populaţiei, animalelor şi bunurilor materiale periclitate de revărsarea cursurilor de apă (saci de nisip, utilaje pentru ridicarea şi consolidarea digurilor, inundări controlate prin crearea de breşe în locuri prestabilite, configurarea și utilizarea unor bazine de retentie a apei și/sau a unor poldere etc).

Articolul precedentAcum e cald, mai târziu vine furtuna! Anunțul meteorologilor
Articolul următorUVT, prezentă în ediția 2023 a QS World University Rankings

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.