Premieră în Europa! În capitala Banatului se inaugurează Muzeul Consumatorului Comunist

Muzeul Consumatorului Comunist

La Timișoara va fi inaugurat în acest weekend unicul Muzeu al Consumatorului Comunist, din Estul Europei. Este o inițiativă culturală privată, realizată din donații, sponsorizări, din investiția inițiatorului său și prin efortul a numeroși voluntari implicați în proiect.

Potrivit inițiatorilor proiectului, muzeul nu are caracter politic sau ideologic. Scopul principal este de a recupera memoria pierdută a obiectelor epocii socialiste și de a lansa în circuitul public un obiectiv turistic original, un nou ”hotspot” al Timișoarei.” Este destinat străinilor, turiștilor, copiilor, bunicilor. Înainte de ’89 ne-am mirat noi de ce aveau ei, acum să se mire ei de ce aveam noi”, spune inițiatorul Muzeului Consumatorului Comunist, Ovidiu Mihăiță, artistul care a fondat, în urmă cu 10 ani, primul teatru independent în Timișoara, “Auăleu Teatru.”

Muzeul Consumatorului Comunist este amenajat în imobilul de pe strada arh. Szekely Laszlo nr.1, Timișoara, iar inaugurarea va avea loc sâmbătă, 16 mai, între orele 16-23.

Accesul publicului va fi liber.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.