Șoferii din Timișoara vor avea în curând unde să își parcheze autoturismele! Un sistem inteligent al locurilor de parcare va fi implementat în parcarea MODEX.

Municipalitatea în parteneriat cu compania ZTE din China, cu sediul în România,  au demarat un proiect- pilot, o aplicație prin care cu ajutorul unui telefon mobil orice șofer poate vedea câte locuri libere sunt în parcare, dar și alte detalii despre zona în care doresc să-și parcheze autovehiculele. “La Modex știm acum în fiecare moment câte locuri liber sunt, vedem pe telefon acest lucru, putem vedea care locuri sunt libere, cât costă parcarea, toate detaliile, chiar și mașinile parcate ilegal. Vrem să facem asta pentru toate parcările din Timișoara. Despre asta am vorbit eu în urmă cu patru ani, după ce am văzut aceste sisteme la conferințele internaționale la care am participat”, susține primarul Timișoarei, Nicolae Robu.

Potrivit reprezentanților companiei respective, proiectul presupune motarea unor senzori magnetici controlați prin wireless, iar informațiile sunt transmise atât către utilizatorii aplicației, cât și către autorități. Aplicația permite identificarea exactă a locurilorv de parcare. “În asfalt, pe locurile de parcare se montează niște senzori magnetici, wireless, prin care comunică informația că a fost ocupat sau eliberat, printr-un controler instalat pe un stâlp. Totul este alimentat prin energie solară. Am instalat în parcarea MODEX 86 de sensori de parcare, dintre care cinci sunt instalați pe locurile în care șoferii parchează ilegal, caâteva minute sau ore. Astfel putem detecta orice mișcare în zonă cu mașina respectivă. Inspectorii de parcare vor primi, pe aplicația destinată special lor, informații mult mai ample. De exemplu, aceștia vor putea vedea toate numerele mașinilor ce au staționat de-a lungul timpului pe locurile de parcare din zona MODEX, care sunt cele mai utilizate locuri sau câte autoturisme trec în fiecare minut prin zonă”, a explicat Eduard Gheorghiu, reprezentant compania ZTE România.

Aplicația pentru utilizatori va fi disponibilă peste două săptămâni și va putea fi descărcată atât de pe Google Print cât și de pe App Store.

Reprezentantii companiei anunță că următoarea țară unde la fi implementat sistemul inteligent al locurilor de parcare va fi Ungaria, la Budapesta.

Articolul precedentPersoane depistate cu ajutorul imaginilor video abandonând deșeuri au fost sancționate
Articolul următorSorin Grindeanu în discuții cu reprezentanții CJ Csongrad,pentru realizarea unei piețe agroalimentare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.