Premieră nedorită! Jocuri Olimpice fără… spectatori

Jocurile Olimpice de vară de la Tokyo se vor desfăşura fără spectatori după ce guvernul premierului Yoshihide Suga a decis joi să plaseze regiunea Tokyo sub o nouă stare de urgenţă sanitară, pe fondul creşterii numărului de cazuri de coronavirus, stare care va rămâne în vigoare pe toată durata competiţiei (23 iulie – 8 august), au anunţat joi organizatorii, potrivit DPA.

Anunţul a fost făcut de ministrul pentru JO, Tamayo Marukawa, informează Agerpres. Conform sursei, decizia a fost luată după discuţii cu reprezentanţi ai conducerii Comitetului Internaţional Olimpic (CIO).

Măsura de extindere a stării de urgenţă, care va intra în vigoare luni, 12 iulie, va fi valabilă până pe 22 august, iar interzicerea prezenţei spectatorilor pe arenele din capitala niponă dă o nouă lovitură unui eveniment care a fost amânat cu un an din cauza pandemiei.

Miercuri, guvernul metropolitan din Tokyo a raportat 920 de cazuri noi, înregistrând cel mai mare număr zilnic de infectări de la jumătatea lunii mai, în timp ce experţii medicali continuă să avertizeze despre pericolele legate de desfăşurarea Jocurilor, în condiţiile în care multe ţări se confruntă cu răspândirea rapidă a variantei Delta foarte contagioase a virusului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here