Premii importante pentru artiștii plastici de la UVT

Sâmbătă, 3 septembrie 2022, în Biserica Evanghelică din Cetatea Hărman, a avut loc festivitatea de decernare a Premiilor Uniunii Artiștilor Plastici (UAP) pentru anul 2021.

Printre laureații UAP desemnați în acest an se află trei artiști plastici care aparțin comunității academice a Universității de Vest din Timișoara, universitari din cadrul Facultății de Arte și Design: prof.univ.dr. Adriana Lucaciu, care a câștigat Premiul pentru grafică, lector univ.dr. Mihai Zgondoiu, care a câștigat Premiul pentru Multimedia și drd. Nicolae Moldovan, câștigător al Premiului pentru Arte Decorative.

Evenimentul a fost organizat de Uniunea Artiștilor Plastici din România, în parteneriat cu Primăria Comunei Hărman, Asociația AVV Hărman și Biserica Evanghelică Fortificată Cetatea Hărman, cu sprijinul financiar al Ministerului Culturii, al Rotary România-Republica Moldova District 2241, al BES România, Hibridul SA, Nordexim și Boromir. Organizarea Galei UAP în comuna Hărman reprezintă o premieră ce desemnează importanța mișcării artistice de la Hărman, interesul arătat de locuitori și de autoritățile locale pentru artă, istoria locului și rolul actual al mișcării în arta contemporană românească.

Rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea: „Premierele și evenimentele propuse de Universitatea de Vest din Timișoara sub genericul „La UVT, Cultura este Capitală!” s-au consacrat în comunitatea noastră academică și au devenit relevante pentru tendințele culturale ale Timișoarei, viitoare Capitală Europeană a Culturii în 2023. Înscrisă în acest context cultural generos, școala de arte plastice din cadrul Facultății de Arte și Design a UVT a devenit unul dintre cele mai importante nuclee culturale ale UVT, ale comunității locale timișorene, cu o bună reprezentativitate și la nivel național și internațional. Suntem deosebit de bucuroși că între câștigătorii premiilor acordate în acest an de Uniunea Artiștilor Plastici din România se află și trei dintre colegii noștri de la Facultatea de Arte și Design, o recunoaștere a valorii și importanței creațiilor semnate de aceștia și o mare promisiune pentru 2023, când artiștii timișoreni se vor afla, cu siguranță, în programul Capitalei Europene a Culturii.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here