A devenit deja o tradiție a Bibliotecii Universității Politehnica Timișoara ca în fiecare an, de Dragobete, să-și premieze cei mai activi cititori. În 2021, la cea de-a IV-a ediție, care s-a desfășurat miercuri, 24 februarie, în holul central al Bibliotecii UPT, în condițiile speciale determinate de pandemie, au fost premiați trei studenți și un cadru didactic, aceștia fiind cei mai activi utilizatori, după numărul titlurilor consultate.

În cadrul festivității, Sorin Mușuroi, prorector al UPT, a prezentat mesajul conducerii universității, a făcut o scurtă rememorare a edițiilor precedente, subliniind și latura artistică ce a însoțit fiecare dintre edițiile precedente, și a încheiat cu îndemn la lectură, cu speranța reluării cât mai curând a activităților obișnuite. Agneta Lovasz, directoarea Bibliotecii UPT, a accentuat faptul că, în toata perioada pandemiei, biblioteca nu și-a închis complet porțile, ci a încercat să se adapteze condițiilor speciale impuse de situația epidemiologică, iar Alina Dumitrel, prorector al UPT, și-a exprimat bucuria că în actualul context, în care majoritatea activităților se desfășoară online, preocuparea pentru lectură și cunoaștere în general îi animă pe studenți.

În cadrul celei de-a IV-a ediții a Premiilor Bibliotecii UPT au fost recompensați următorii cititori:

Prof.dr. Petru Benea, o prezență zilnică la Biblioteca UPT, care a lăudat dotările și serviciile oferite;
Ioan Muntian, student la Facultatea de Electrotehnică și Electroenergetică a UPT – premiul I;
Florin Vârjan Popescu, student la Facultatea de Automatică și Calculatoare a UPT – premiul II;
George Silviu Ciucă, student la Facultatea de Științe ale Comunicării din cadrul UPT – premiul III.

Evenimentul s-a încheiat cu un emoționant recital susținut de Maria Hojda și Horia Crișovan, care au interpretat atât o compoziție proprie a lui Horia („I’m Coming Home My Mom”), cât și o serie de piese din repertoriul internațional („What a wonderful World”, „Red Bone”, „Dance Monkey”). Ambii artiști și-au mărturisit emoția, dar și bucuria, de a cânta din nou, după mult timp, în fața unui public, chiar și restrâns ca număr.

Evenimentul a fost transmis live pe paginile de Facebook ale Universității Politehnica Timișoara și Bibliotecii UPT.

Articolul precedentREmediu pentru Mediu. REduc, REfolosesc, REciclez deșeurile!
Articolul următorSe reîntorc vaporașele pe Bega! Totodată vor apărea și bicicletele și trotinetele electrice

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.