Președintele CJT, fața în față cu reprezentanții corpului diplomatic din Timiș!

La final de an, Călin Dobra a adresat tuturor consulilor diferitelor țări la Timișoara invitația de a avea o întrevedere pentru a discuta despre stadiul cooperării și proiecte viitoare.

Astăzi a avut loc o întâlnire a președintelui Consiliului Județean Timiș Călin Dobra, prefectului Eva Andreaș și a vicepreședintelui Traian Stancu cu reprezentanți ai misiunilor diplomatice la Timișoara.

Întâlnirea a debutat cu prezentarea, de către Călin Dobra, a unui scurt bilanț al activității Consiliului Județean Timiș în 2017 și a proiectelor din următoarea perioadă, care sunt importante pentru Timiș. Astfel, președintele CJT a menționat, ca priorități, a centurii de sud a Timișoarei, realizarea unei maternități, dezvoltarea infrastructurii de transport rutier, restaurarea Castelului Huniade și a Palatului Baroc, construirea a opt bazine de înot în orașele din Timiș, extinderea și modernizarea Blocului Operator al Spitalului Clinic Județean de Urgență Timișoara, reabilitarea și revitalizarea Canalului Bega.

 “Am semnat, recent, contractele pentru zece proiecte de drumuri din Timiș, care vor primi finanțare prin Programul Național de Dezvoltare Locală, în valoare de aproape 150 de milioane de lei“, a precizat Călin Dobra.

În cadrul întrevederii, s-a mai discutat despre organizarea de evenimente culturale în parteneriat, problemele legate de rata scăzută a șomajului la nivelul județului Timiș, atragerea de investiții străine, organizarea unor misiuni economice.

Toți cei prezenți au agreat ideea unor ședințe periodice.

 “Mi-aș dori să avem semestrial astfel de întâlniri. Consider că vor aduce rezultate benefice, atât pentru Timiș, cât și pentru comunitățile pe care le reprezentați“, a mai spus Călin Dobra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here