Presedintele Comisiei de Agricultura din CJT trage un semnal de alarma! Vezi despre ce este vorba?

Tinand cont ca se apropie sarbatorile Pascale, moment cand consumatorii obisnuiesc sa cumpere mai multa carne de miel, Presedintele Comisiei de Agricultura din cadrul Consiliului Judetean Timis, medicul veterinar Narcis Bobic, face cateva precizari pe care crescatorii de animale sunt obligati sa le respecte si este indicat sa se tina cont de ele si de catre cumparator, pentru propria siguranta.

“In primul rand trebuie sa ne asiguram ca mieii au fost sacrificati intr-unul dintre centrele temporare de sacrificare a mieilor(mai jos regasiti lista cu aceste centre). Aceste puncte temporare de sacrificare în care crescătorii de ovine pot sacrifica mieii trebuie sa respecte condiţiile generale şi specifice de igienă, bunăstare a animalelor şi gestionare a subproduselor de origine animală nedestinate consumului uman stabilite de legislaţia sanitară veterinară. În acest punct de comercializare şi sacrificare vor putea fi vânduţi şi tăiaţi numai miei crotaliaţi, ce trebuie să fie însoţiţi de toate documentele sanitar-veterinare impuse de legislaţia în vigoare”, a transmis Narcis Bobic.

Sacrificarea mieilor destinati consumului familial in perioada premergatoare sarbatorilor Pascale se va face numai in centrele de sacrificare temporara si in abatoarele autorizate sanitar veterinar din judetul Timis. Carnea de miel obţinută în centrele de tăiere provizorii va fi comercializata atat la fata locului cat si in halele agroalimentare autorizate sanitar veterinar apartinand de primarile respective, fiind interzisă comercializarea in unităţile de vânzare cu amănuntul înregistrate sanitar veterinar.

Adresele centrelor temporare pentru sacrifcarea mieilor din judetul Timis, care functioneaza in perioada 15.04.2019-28.04.2019, in intervalul orar: 70:00-17:00 sunt:
Remetea Mare, nr 183, proprietar Graur Luminita;
Colonia Bulgara, nr 280, proprietar Cornea Mircea;
Gad, nr 175, proprietar Hinsa Simion Constantin;
Colonia Bulgara, nr 24, proprietar Hinsa Dumitru;
Igris, nr 137, proprietar Farcas Leon;
Valcani, nr 430, proprietar Dulau Vasile;
Cadar, nr 13, proprietar Zeic Stelan;
Ivanda, nr 366, proprietar Banciu Maria;
Duboz, nr 24, Hinsa Mihai;
Iecea Mare, nr 327, proprietar Danuletiu Daniela;
Padureni, nr 50, proprietar Ogirtin Ovidiu;
Chisoda, nr 5, proprietar Minzat Floare;
Sanandrei, nr 58, proprietar Bija Nicolae;
Becicherecu Mic, nr 469/c, proprietar Radutiu Gheorghe;
Percosova, nr 11, proprietar Taban Ionica;
Becicherecu Mic, nr 4, proprietar Salcu Nicolae;
Uliuc, nr 21, proprietar Radu Elena;
Unip,nr 1, proprietar Vulc Maria;
Dragsina, nr 129, proprietar Serb Culita;
Jebel, nr 58, proprietar Mateu Flavia;
Foieni, nr 515, proprietar Moldovan Ioan;
Barateaz, nr 8. proprietar Nicoara Ioan;
Sacalaz, nr 302, proprietar Suingiu Gabriel;
p-ta Faget, proprietar Primaria Faget;
Comlosu Mare, nr 1233, proprietar Lal Paraschiva;
Semlacu Mare, nr 56, proprietar Birsan Pavel.

Este foarte important sa fim atenti la carnea pe care o cumparam pentru ca au fost confirmate cazuri de scrapie in judetele AG, CS, CT, SB, TM, HD, acesta fiind si motivul monitorizarii circulatiei pe teritoriul national al ovinelor si caprinelor destinate sacrificarii, respectiv a intregului traseu de la ferme sau exploatatii de origine catre abatoare autorizate sanitar veterinar.”

Narcis Bobic a tinut sa mentioneze si faptul ca numeroase echipe de specialiști din cadrul DSVSA Timiș, monitorizează în toată aceasta perioada trasabilitatea și respectarea legislației specifice în domeniu si ca in toate pietele agroalimentare si in alte locuri special amenajate in care va fi valorificata carnea si celelalte produse de origine animala, este asigurat necesarul de personal sanitar veterinar si permanenta acestuia, inclusiv in zilele de sambata si duminica.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here