Președintele Consiliului Județean, Călin Dobra: Timișul ar putea rămâne fără apărare în fața coronavirusului!

Președinte CJ Timiș face un apel către autoritățile centrale, după ce s-a luat decizia ca spitalele Municipal și CFR din Timișoara să fie scoase de pe lista de spitale suport în lupta cu coronavirusul. Acesta spune că județul ar putea rămâne fără apărare în fața noului virus, și ar pierde lupta.

”Acum două zile atrăgeam atenția că, în plină criză provocată de coronavirus, ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a venit la Timișoara pentru o întâlnire politică și nu pentru una în care să analizeze actuala criză medicală și să vină cu soluții. IATĂ CĂ AM AVUT DREPTATE! După vizita sa, județul Timiș poate să rămână fără apărare în fața Covid-19, iar toată presiunea să fie exercitată pe Spitalul de Boli Infecțioase ”Victor Babeș”, unitate principală, care a ajuns la capacitate maximă. Rămân în lista de suport, Spitalul Județean din Timișoara și, surprinzător, Spitalul Municipal din Lugoj, o unitate unde multe cadre medicale sunt deja infectate. Toate aceste modificări se regăsesc într-un Ordin al Ministerului Sănătății, neasumat de Nelu Tătaru, ci de un secretar de stat, act care scoate din lista unităților de sprijin, Spitalul Municipal Timișoara și Spitalul CF! Cine a hotărât nemernicia asta, fără precedent la nivel național? De ce se întâmplă asta la Timișoara? Cine e lașul? Cine nu vrea să lupte cu acest virus păcătos? Cine fuge de responsabilitate? Domnule ministru NELU TĂTARU, aveți datoria morală să le explicați cetățenilor din Timiș decizia care s-a luat. De ce vine această hotărâre după întrunirea strict politică la care ați participat zilele trecute în județul nostru? Refuz să cred că e o coincidență…”, spune președintele Consiliului Județean Timiș, Călin Dobra.

Călin Dobra este revoltat și că autoritățile nu au intervenit în situația de la Sacoșu Turcesc, acolo unde au fost confirmate mai multe cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19. Printre persoanele infectate este și primarul localității, împreună cu o parte din familia lui.

Am atras, în repetate rânduri, atenția asupra situației de la Sacoșu Turcesc. Nici până acum Guvernul nu a intervenit acolo, iar localitatea poate deveni un nou focar pe harta României. Până și primarul este infectat, iar cetățenii se simt fără apărare. Deciziile de la nivel central privind acest caz au lipsit cu desăvârșire! Există vreun interes?! Reacționați domnilor guvernanți! Nu mai ignorați Timișul! Nu vă jucați cu sănătatea oamenilor!”, a mai spus liderul CJT, Călin Dobra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here