Președintele Rotary Buziaș: “Maratonul inimii – Buziaș s-a încheiat cu succes. Câștigătorii vor beneficia gratuit de o excursie de 3 zile la Bruxelles ”

Cel mai așteptat eveniment sportiv al orașului Buzias din 2016, Maratonul inimii, organizat în premieră, sâmbătă, de Clubul Rotary s-a incheiat în nota de succes cu care a început. Cele mai optimiste așteptări ale organizatorilor au fost depășite atât de numaărul de participanți înscriși cât și de frumusețea manifestărilor premergătoare startului, organizate în centrul orașului Buziaș.

Peisajele idilice ale satului bănățean Silagiu, dar și a locurilor viticole din zona adiacentă, factorii naturali de cură ai zonei parcului orașului Buziaș, reprezentați de aerul dimineții puternic ionizat, au făcut ca ziua de sâmbătă să râmână în memoria participanților, dar și a localnicilor, ca o zi în care au pus mai presus de activitățile de rutină zilnice, propria sănătate. “Cea mai frumoasă cursă a fost Cursa Populară de 2 km ptr.care numarul celor 100 de kituri de participare puse la dispozitie de catre organizatori a fost insuficient deoarece in unele cazuri, copiii au alergat de mana cu parintii iar in alte cazuri, copiii au alergat la gatul parintilor. Cea mai grea proba, aceea de trail running, a adunat la start aprox. 90 de participanti manati de dorinta de a vedea peisajele superbe ale Banatului de la inaltimea maxima a zonei”, susține președintele Rotary Club Buziaș, Ioan Hudrea.

La proba de 10 km s-au adunat 80 de participanți care au exploatat din plin aerul puternic ionizat, întrucât traseul de alergare a urmat perimetrul izvoarelor de ape minerale. Câștigătorii au primit premiile promise, însă surpriza uriașă a venit din partea europalamentarei Maria Grapini, care a declarat la festivitatea de premiere ca, suplimentar, toți câștigătorii vor beneficia de o excursie de 3 zile la Bruxelles, la Parlamentul european și pe cheltuiala Parlamentului European, fapt ce face din Maratonul Inimii unul dintre concursurile de acest tip din Romania cu cel mai mare fond de premiere.“În cele din urmă, câștigători au fost fiecare dintre participanți deoarece au devenit campionii propriei sănătăți, prin faptul că, pentru câteva ore au investit și au luptat ca propria sănătate să devină cel mai important obiectiv. Mulțumesc colegului meu Adrian Mitric, inițiatorul acestui proiect, partenerilor și sponsorilor și nu în ultimul rând, echipei de Rotaract și Interact Buzias pentru implicare și pentru dăruire, menționând că fără aceștia evenimentul nu ar fi putut fi organizat”, adaugă Ioan Hudrea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here