Previziuni optimiste privind vremea în luna mai

Prima săptămână a lunii mai de prognoză debutează cu o vreme caldă, chiar foarte caldă, astfel că, ANM estimează temperaturi mai mari decât cele specifice primăverii, în toate regiunile țării.

Mai exact, valorile maxime în prima săptămână a lunii mai 2022 se vor situa între 15 și 23 grade Celsius. De asemenea, în acest interval de timp vom avea parte de precipitații, adică va ploua în multe regiuni. Menționăm că, regimul pluviometric va fi unul deficitar în mare parte din țară, mai ales în cele extracarpatice.

Cea de-a doua săptămână de prognoză va aduce temperaturi obișnuite anotimpului de primăvară, ceea ce înseamnă că vremea va continua să fie însorită și călduroasă. ANM preconizează că valoarea termică a aerului va fi una constantă în întreg teritoriul. Astfel, valorile maxime din acest interval de timp vor fi cuprinse între 16 și 26 de grade Celsius. Cel mai cald va fi în jurul zilei de 15 mai, în sudul și vestul țării. În ceea ce privește precipitațiile, acestea vor fi deficitare în toată țara, în special în zonele montane. Totodată, începând cu acest interval, ploile vor începe să se diminueze la nivelul tuturor regiunilor.

În intervalul 16- 22 mai 2022, temperaturile se vor menține ridicate, iar vremea va fi caldă și însorită. Excepție fac regiunile extracarpatice, unde va fi puțin mai frig. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 17 și 26 de grade Celsius, urmând ca cel mai cald să fie prin sud, vest și nord-est. În ceea ce privește precipitațiile, ploile vor apărea în jurul datelor de 16 și 19 mai, în Transilvania și furtuni în 22 mai în Transilvania, nord-est și pe litoral. Totodată, furtuni vor apărea în zilele de 20 și 21 mai în vestul României.

Ultima săptămână a lunii mai 2022 va veni cu valori termice medii ușor trecute de cele obișnuite primăverii, mai ales în partea de sud a României. Legat de cantitatea de precipitații în acest interval, aceasta va fi deficitară în jumătatea estică. De altfel, în restul teritoriului, cantitățile de apă vor fi apropiate de cele așteptate la acestă perioadă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here