Prezența la vot în Timiș, ora 14: procent de 18,68 %

La ora 14 prezenţa la vot în Timiş este de 18,68 la %. Aproape 620.000 de alegători din județul Timiș sunt așteptați azi la urne. Aceștia au dreptul de a-și alege într-un singur tur primarii și consilierii locali și județeni.

Votarea se derulează între orele 7.00 şi 21.00. La ora 21.00 preşedintele biroului electoral al secţiei de votare declară votarea încheiată şi dispune închiderea localului secţiei de vot. Alegătorii care la ora 21.00 se află în localul secţiei de vot pot să îşi exercite dreptul de vot.

Alegătorii își exercită votul doar la secţia de votare la care este arondată strada sau localitatea de domiciliu sau reşedinţă şi unde sunt înscrişi în lista electorală permanentă (alegătorii cetăţeni români) sau în copia de pe lista electorală complementară (alegătorii cetăţeni ai Uniunii Europene).

În premieră, alegerile se vor desfăşura cu ajutorul sistemului informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi de prevenire a votului ilegal, conectat la sistemul MAI, tentativele de fraudă urmând a fi anchetate de poliţişti. Mai exact, unui alegător îi va fi scanat Codul Numeric Personal, operaţiune care va fi înregistrată în sistem şi care va semnala celor din secţia de votare, dar şi poliţiştilor dacă alegătorul încearcă să voteze de mai multe ori.

Fotografierea buletinului de vot, prezenţa mai multor persoane în cabina de vot, coruperea alegătorului prin oferirea sau darea de bani ori bunuri, votul pe baza unui buletin fals sunt doar câteva dintre faptele considerate contravenţii ori infracţiuni în ziua alegerilor.

În cabina de vot are voie o singură persoană (cu excepția situațiilor prevăzute de lege). Atentie, nu fotografiați bulentinul de vot. Riscați să fiți sancționați!

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here