Peste 230 de invenţii, din 14 ţări ale lumii, vor fi prezentate la prima ediţie a Salonului Internaţional de Inventică InventCor 2020, ce va avea loc la Deva, în perioada 17-19 decembrie, Universitatea Politehnica Timișoara fiind partenerul educațional al evenimentului.

Salonul este organizat de inventatorul Corneliu Birtok Băneasă, cadru didactic al UPT, apreciat pentru invenţiile sale din domeniul auto, şi de Asociaţia CorneliuGroup Cercetare-Inovare, manifestarea urmând să se desfăşoare online din cauza măsurilor de protecţie impuse de pandemia de coronavirus.

Creativitatea este cuvântul-cheie în cadrul Salonului Internațional InventCor. Aflat la prima sa ediție, salonul își propune să reunească o largă varietate de manifestări ale spiritului inovativ, materializate sub diverse forme:

invenții;
proiecte de cercetare;
produse;
programe educaționale;
standuri experimentale;
KidsCorner (categorie destinată copiilor);
InnovativeART (expoziții de grafică, desen, pictură, autoturisme clasice);
prezentări din diverse domenii, precum: inovare, ecologie, sănătate, siguranța persoanelor, comunitate, proprietate intelectuală și călătorii.

În cadrul InventCor 2020 se vor regăsi universități, institute de cercetare, companii multinaționale, dar și inventatori privați. Salonul are ca obiectiv cultivarea şi educarea spiritului creativ-inovativ mai ales în rândul tinerilor, care au nevoie de puterea exemplului. Începând cu anul 2017, toate saloanele de inventică din România acceptă la prezentări şi rezultatele tezelor de doctorat sau anumite proiecte realizate de studenţi.

Invenţiile pot fi văzute pe pagina de Facebook special dedicată evenimentului – InventCor2020.

Festivitatea de deschidere a Salonului Internațional InventCor 2020 va avea loc în data de 17 decembrie, ora 11:00, online, pe Zoom, la adresa: https://upt-ro.zoom.us/j/98542668879?pwd=RGtjOFVyUEM5L1dzNjF1bFBrR2FTUT09

Meeting ID: 985 4266 8879

Passcode: inventcor

Articolul precedentAproape 6.000 de cazuri noi de coronavirus, de ieri până azi! Alți 164 de oameni și-au pierdut viața
Articolul următor5.697 de cazuri noi de coronavirus, de ieri până azi! 250 sunt în Timiș

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.