Prima ediție a Şcolii Politice „Avram Imbroane” a fost organizată la Buziaş

csl buzias

Cluburile Studenţeşti Liberale au organizat Şcoala Politică „Avram Imbroane”, ediţia I, la Buziaş. Evenimentul a avut loc in perioada 27–29 martie, unde au fost prezenţi peste 100 de studenţi liberali.

De asemenea, sâmbătă, liderii studenţilor liberali din ţară s-au reunit în şedinţa Biroului Politic Naţional al CSL. Printre invitaţii în cadrul şcolii politice s-au numărat Ben–Oni Ardelean, senator PNL de Timiş, Horia Cristian, deputat PNL de Timiş, Nicolae Robu, primarul oraşului Timişoara, Marian Constantin Vasile, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Dan Diaconu, viceprimar al Timişoarei.

csl buzias1

Cu ocazia desfăşurării acestei şcoli politice, membri ai Cluburilor Studenţeşti Liberale din toate judeţele ţării au avut şansa de a participa la cursuri de training interactive privind public speaking-ul, susţinute de Leontin Gheorghe, Sorin Predescu şi Adrian Colhon. „Comunicarea reprezintă o component esențială în parcursul fiecărui student care dorește să se împlice în politică. Indiferent că vorbim despre etapele elaborării unui discurs, despre limbaj verbal și non-verbal, despre tipuri de audiențe sau despre diferite tactici, fiecare tânăr politician trebuie să cunoască aceste noțiuni și să le implementeze treptat. Modalitatea prin care transmitem mesajele ne descrie pe fiecare dintre noi, iar tinerii și studenții se confruntă, de multe ori, cu provocări și mai mari, în contextual în care există o lipsă de interes pentru mediul politic în rândul tinerilor din România”, spune Claudia Benchescu, preşedintele Cluburilor Studenţeşti Liberale.

csl buzias2

Nicolae Robu, copreşedintele PNL Timiş şi primar al Timişoarei, le-a spus tinerilor liberali prezenţi la Buziaş ca partidul pe care îl conduce este diferit față de celelalte, iar tinerii care muncesc au fost şi vor fi susţinuţi în cadrul PNL. „Meritocraţia este singurul mod în care se poate face o politică sănătoasă în România. Există prea multe exemple de oameni politici necinstiţi, pătaţi, care au adus doar deservicii ţării şi politicii româneşti. Vă asigur că Partidul Naţional Liberal face un altfel de politică. Tinerii care muncesc au fost şi vor fi susţinuţi în cadrul PNL. Este momentul să demonstrăm că politica este bazată pe muncă, pe competenţe, pe o apropiere reală de cetăţean şi nevoile lui. Partidul Naţional Liberal este un partid cu tineri valoroşi, care în viitor vor fi primari, consilieri locali sau judeţeni, miniştri, deputaţi sau senatori.”

csl buzias3

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here