Prima repartizare computerizată. Licee din Timiș cu medii de 2 şi 3

simulare elevi

Ieri a avut loc prima etapă de repartizare computerizată în unităţile de învăţământ liceal. În medie, fiecare elev din ţară a bifat 14 opţiuni pe fişele de înscriere.

Elevii au fost repartizaţi pe baza mediei dintre evaluarea naţională şi anii de gimnaziu. Aproximativ 125.000 de absolvenţi de gimnaziu din toată ţara au fost admişi la liceu. La Timișoara, cea mai mică medie de admitere la Liceul Carmen Sylva a fost 9,53, la secţia Matematică-Informatică. La acelaşi liceu, dar la o altă specializare, Știinţele naturii, ultima medie de admitere a fost 9,46.

În topul celor mai căutate licee urmează “Grigore Moisil”. Aici ultima medie de admitere la profilul real Informatică, a fost 9, 42. Urmează Colegiile Naţionale C.D. Loga şi Bănăţean din Timişoara, cu ultimele medii de admitere 9,34 respectiv 9,29. La polul opus, sunt licee unde s-a intrat şi cu medii de 2 şi 3. S-a întâmplat la Colegiul Silvic „Casa Verde” din Timişoara si Liceul Tehnologic „Petru Mitroi” din comuna Biled.

De mâine până luni, candidaţii care nu au fost repartizaţi în prima etapă pot completa fişa de opţiuni pentru liceu. A doua etapă de repartizare computerizată în licee are loc în 23 iulie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here