Primarii din 4 mari oraşe din vestul ţării vor reabilitarea transportului public din bani europeni

Oraşele Timişoara, Arad, Reşiţa şi Deva au la dispoziţie 150 de milioane de euro, alocate de Uniunea Europeană prin axa prioritară 4 a Regio-Programului Operaţional Regional 2014-2020, primarii celor patru oraşe propunându-şi să cheltuiască bani pe reabilitarea transportului public.

Directorul Agenţiei pentru Dezvoltare Regională (ADR) Vest, Sorin Maxim, a declarat, joi, că cele 150 de milioane de euro au fost împărţite între Timişoara, Arad, Reşiţa şi Deva, care sunt municipii reşedinţă de judeţ. Timişoara are la dispoziţie cei mai mulţi bani.

„În cadrul Programului Operaţional Regional urmează abordarea de a finanţa oraşele ca motor al dezvoltării inteligente. Avem această axă 4, care alocă o mare parte din sumă pentru zona de dezvoltare urbană, respectiv celor patru municipii reşedinţă de judeţ, cu precizarea că şi celelalte oraşe sunt eligibile, doar că ele sunt în altă axă de finanţare. Aici discutăm de 150 de milioane de euro pe axa 4, împărţite între cele patru oraşe. Această alocare între cele patru oraşe este făcută pe o formulă care are la bază că jumătate din bani sunt împărţiţi în mod egal, iar diferenţa de 75 de milioane de euro e împărţită în funcţie de populaţia municipiului”, a precizat Sorin Maxim.

Astfel, Timişoara are la dispoziţie aproape 56 de milioane de euro, Arad – 39 milioane euro, Reşiţa – 29 milioane euro şi Deva – 27 milioane euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here