Primarul Nicolae Robu, pus la zis de PSD! Ce acuze ii aduc social democrații?

Social democrații il acuză pe Nicola Robu de iresponsabilitate în ceea ce privește modul de gestionare a problemelor orașului. Asta după ce primarul s-a plâns că  Guvernul nu i-a alocat bani pentru căldură.

Este scandalos că acum, aproape la mijloc de decembrie, deja în plină iarnă, primarul joacă alba-neagra cu căldura furnizată populației. Este absolut halucinant că abia acum primăria condusă de Nicolae Robu a început demersurile legale pentru primirea acestor subvenții, atât la Consiliul Județean Timiș, cât și la Prefectura județului. Din contră, în toamnă, în luna octombrie, la ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, reprezentanții societății de termoficare au declarat că nu sunt niciun fel de probleme cu furnizarea căldurii în această iarnă. Astfel, fie a fost vorba de o dezinformare voită, fie a fost vorba de o eroare pe care primarul, din orgoliul său, nu dorește sub nicio formă să și-o asume”, transmit social democrații.

În al doilea rând, este scandalos ca domnul Robu să dea vina pe populație pentru faptul că regia are probleme. El insinuează ba că prețul gigacaloriei a crescut, iar populația plătește același preț, ba că a fost nevoie de achiziții în prag de iarnă și de aceea regia nu mai are bani.  Reamintim primarului două lucruri esențiale: în primul rând, consiliul local a votat în octombrie o creștere a subvenției din bugetul local pentru această iarnă, tocmai pentru ca populația să nu plătească mai mult la căldură. Acești bani au fost prevăzuți și vor fi asigurați din bugetul local. În al doilea rând, credem că în fiecare an Colterm face achiziții de combustibil în toamnă, achiziții ce trebuie să fie programate și eșalonate astfel încât impactul să fie cât mai mic, iar regia să nu rămână fără bani”, mai spun social democrații.

Social democrații spun că alte primării au solicitat Guvernului bani și au primit, insă de la Timișoara nu a fost trimisă nicio socilitare. De exemplu Primăria Arad a primit subvenții pentru că a făcut toate demersurile necesare la București.

In aceste codiții, social democrații spun că dacă Timișoara va avea probleme cu căldura in această iarnă, vinovat direct este chiar primarul Nicolae Robu.

Dacă în această iarnă în Timișoara vor apărea probleme cu furnizarea căldurii sau cu plata combustibilului către furnizori, există o singură persoană direct responsabilă: primarul Nicolae Robu. Așa cum merge pe șantiere să vadă cum se trasează dungile de pe asfalt, cum se ocupă de zeci de sondaje pe Facebook și proiecte cu fântâni cântătoare, el ar fi trebuit să se asigure că regia va avea bani să furnizeze căldură populației toată iarna”, mai spun reprezentanții PSD.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here