Primarul Timișoarei, chemat la audieri la D.N.A

Primarul Timișoarei, Nicolae Robu este audiat la sediul D.N.A. Bucuresti. În această dimineață, edilul a fost chemat la audieri.

Acesta susține că nu știe despre ce dosar este vorba si va oferi declarații presei la ieșirea de la DNA. „Nu știu să vă spun nimic. Nu am nicio treabă cu corupția, asta vă pot garanta. Nu știu nimic, am primit telefonic. Nu am emoții pentru că nu am nicio legătură, nici cu corupția, nici cu traficul de influență. Am primit un telefon să fiu la ora 10.30„, a transmis Nicolae Robu.

UPDATE:  Edilul este cercetat într-un dosar privind retrocedările imobiliare. Potrivit Digi24, ar fi vorba despre un dosar în care edilul ar avea calitatea de suspect și va fi pus sub acuzare. Ar fi vorba despre niște contracte finanțate din bugetul Primăriei, care ar fi fost acordate prin încălcarea legii.

Prejudiciul este de 40 milioane euro dupa retrocedarea a 1000 de imobile.

În același dosar au fost chemați și alți edili sau foști edili ai Timișoarei. Între ei, fostul viceprimar Traian Stoia, a fost pus sub acuzare.

UPDATE 2: Nicolae Robu, a declarat, după audierea de la DNA, că este acuzat de abuz în serviciu în legătură cu vânzarea unor case din centrul istoric al oraşului. Acesta susține  că nu se consideră vinovat.”Se pare că s-au vândut circa o mie de imobile. Nu mă pot pronunţa asupra a ceea ce a fost înainte. A existat o hotărâre a administraţiei precedente prin care s-a permis să se vândă apartamente şi pe baza de contracte de închiriere semnate anterior datei de intrare în vigoare a legii. Din mandatul meu sunt două apartamente. E vorba de un apartament cu o cameră de 24 mp şi unul de două camere către nişte familii modeste. Nu se poate vorbi de corupţie, de persoane sus-puse. Eu am cerut aparatului primăriei şi am dovezi să-mi spună dacă aceste tranzacţii au fost făcute cu respectarea legii şi am primit răspuns că da, s-a respectat legea. Mă consider nevinovat. De aia există un aparat de specialitate, să facă toate verificările. Probabil cele mai multe case s-au vândut în timpul domnului Ciuhandu, că a intrat în viogoare legea în 1996. În 2013 eu am cerut să se investigheze toate transferurile de proprietate şi am menţionat inclusiv clanuri„, a declarat Nicolae Robu la ieșirea de la audieri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here