Primul bazin didactic de înot, din Timiș, tot mai aproape de realitate! În ce stadiu este proiectul?

Spread the love

Consiliul Județean a demarat procedurile pentru construirea de bazine de înot didactice. Primii beneficiari vor fi timișenii din zona Jimbolia. Studiul de fezabilitate este aproape finalizat.

Dimensiunea bazinului de înot va fi de 25 m lungime, 12,5 m lățime, divizat în cinci culoare a câte 2,5 m fiecare. Adâncimea este variabilă, între 1,2 și 1,8 m, prevăzută cu block start-uri la capătul bazinului de 1,8 m adâncime, în conformitate cu normele europene. Bazinul va avea toate dotările necesare, vestiare, dușuri, grupuri sanitare, cameră de filtrare, pompare și clorinare, cât și spații administrative. Capacitatea acestuia va fi de 65 de persoane, ceea ce permite utilizarea simultană de către două clase de elevi, împreună cu profesorii lor. Estimativ, durata de funcționare va fi de peste 50 de ani.

”În acest moment, avem în curs de finalizare Studiul de Fezabilitate. SF-ul va fi predat Consiliului Județean până la sfârșitul acestei săptămâni. Bazinul va avea toate dotările necesare: vestiare, dușuri, grupuri sanitare, cameră de filtrare, pompare și clorinare, cât și spații administrative. Costurile totale pentru proiectarea și construcția bazinului sunt estimate la 6.000.000 lei (fără TVA)”, spune președintele CJ Timiș, Călin Dobra.

Obiectivul de investiții se încadrează în Strategia de dezvoltare economico-socială a județului și Programul Strategic multianual 2015 – 2023.

Întreaga responsabilitate a comentariilor lăsate de dumneavoastră vă aparține!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here