Primul Război Mondial, reconstituit la Muzeul Național al Banatului!

Muzeul Național al Banatului organizează în perioada 23-24 iunie 2018 un eveniment inedit, prin care va fi reconstituit unul dintre evenimentele care au marcat istoria lumii.

Este vorba despre Primul Război Mondial sau Marele Război-Războiul Națiunilor, care pentru România a însemnat, dincolo de pierderile de vieţi omeneşti, triumful unei națiuni.

Şi asta pentru că generația de atunci a reuşit să împlinească visul dintotdeauna al neamului nostru – Unirea.

Tocmai de aceea, în anul Centeranului, Muzeul Național al Banatului va oferi spectacole artistice și de reconstituire istorică puse în scenă de profesioniști.

Invitați, reprezentând câteva din cele mai bune organizații de reconstituire istorică din țară, vor onora cu prezența acest eveniment major – Asociațiile Tomis, Tradiții Ostășești și IR33 Cetatea Aradului. Spectacolele artistice propuse reprezintă o colaborare între interpreți specializați în muzica istorică, dansatori și jongleri, dar și actori – ANIMA IGNIS va fi un spectacol de muzică live, teatru și coregrafii de lumină și foc, în două părți, prezentat în cele două seri de festival de Peregrinii, Deep6 Project și Teatrul Portabil. Deep6 Project, trupă specializată în coregrafii de foc, este un grup de tineri dansatori și jongleri care s-a impus prin spectacole incendiare și care e invitată la festivaluri de profil din țară. Teatrul Portabil, trupa actorilor care aduc spectacolul mai aproape de public, este recunoscută pentru abordarea inedită a fiecărui show, iar Peregrinii, menestrelii Timișoarei, încununați cu premii și succesul unor spectacole LIVE deosebite, sunt muzicienii și dansatorii care vor îmbrăca spectacolele din seria Anima Ignis în sunetul unei atmosfere de neuitat”, transmit organizatorii.

Nu vor lipsi prezentările de uniforme, arme și echipament ale armatelor participante în primul război mondial, în comparație cu dotările și armamentul militarilor de azi, punerea realistă în scenă a luptelor de acum mai bine de 100 de ani, demonstrații close-up de folosire a armelor, lecții interactive de duel ofițeresc și scrimă cu baioneta, și, firește, fiecare zi de festival se va încheia cu spectacole artistice de muzică live, teatru și coregrafii de lumină și foc, însoțite de salve de tun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here