Prins cu pașaport fals la vama Moravița

control politia de frontiera

A crezut că poate trece ilegal de controlul Poliției de Frontieră, însă a fost imediat depistat. Vorbim despre un bărbat din Tunisia care a încercat să intre ilegal în ţară prezentând la controlul de frontieră un document de identitate franţuzesc fals.

Totul s-a petrecut noaptea trecută la Punctul de Trecere a Frontierei Moravita. La controlul specific, poliţiştii de frontieră au avut suspiciuni cu privire la documentul prezentat. Astfel, în urma verificărilor efectuate cu aparatura din dotare asupra cărţii de rezidenţă, s-a stabilit că aceasta este falsă.

Bărbatul în vârstă de 63 ani a declarat că documentul fals l-a procurat prin intermediul unui conaţional şi a recurs la această metodă întrucât nu poseda viză pentru Spaţiul Schengen şi intenţiona să ajungă în Franţa.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei în cauză şi cercetării lui sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la trecerea ilegală a frontierei de stat, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals. La finalizarea cercetărilor va fi prezentat procurorilor, în vederea dispunerii măsurilor legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here