Prins după ce a comis infracțiuni contra patrimoniului. Prejudiciul, 120 mii euro

Polițiștii Serviciului de Investigații, beneficiind de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale – I.G.P.R., au depistat un bărbat de 35 de ani bănuit de comiterea mai multor fapte de furt pe raza județului Timiș. Prejudiciul cauzat este estimat la 120.000 euro.

În urma verificărilor efectuate în baza de date, polițiștii au constatat că bărbatul era dat în urmărire internațională, pe numele lui fiind emis  mandat european de arestare de către autoritățile din Slovenia, pentru infracțiuni contra patrimoniului.

La data de 27 ianuarie, poliţiştii Serviciului de Investigații Criminale, beneficiind de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale – I.G.P.R., au depistat, pe raza municipiului Timișoara, un bărbat de 35 de ani bănuit de comiterea mai multor furturi din locuințe, societăți comerciale și distrugeri auto prin incendiere comise, pe raza județului Timiș.

Din cercetări a reieși că, în cursul anului 2015, acesta ar fi pătruns prin efracție în 5 locuințe și în 6 societăți comerciale de unde ar fi sustras mai multe bunuri (aparatură electronică, alimente, băuturi alcoolice, țigări, cosmetice, produse de curățenie) pe care le-ar fi valorificat. Totodată, acesta ar fi sustras 4 autovehicule pe care le-ar fi folosit la comiterea faptelor și, ulterior, două dintre acestea le-ar fi incendiat. Prejudiciul cauzat prin comiterea faptelor este estimat la 120.000 de euro.

În urma verificărilor efectuate în bazele de date, polițiștii au constatat că bărbatul figurează urmărit internațional, pe numele acestuia fiind emis mandat european de arestare de către autorităţile din Slovenia, pentru infracțiuni contra patrimoniului comise în cursul anului 2006.

Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, care a dispus reţinerea pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat magistraţilor Curţii de Apel Timişoara în vederea dispunerii măsurilor legale. Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a acestuia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here