Prinsa la furat într-un magazin. Cu ce a vrut să plece acasă hoața

A vrut să-și reînnoiască garberoba gratuit. O  femeie de 36 de ani este cercetată de poliţiştii Secţiei 5 Timişoara, după ce ar fi fost surprinsă de agenţii de pază a unei societăți comerciale în timp ce sustrăgea bunuri.

La data de 24 septembrie, femeia a fost reţinută de agenţii de pază a unei societăți comerciale, după ce ar fi trecut de casa de marcat având asupra sa mai multe articole vestimentare, a căror valoare nu a fost achitată. Prejudiciul în valoare de aproape 1300 de lei a fost recuperat în totalitate, bunurile fiind predate reprezentanţilor societăţilor comerciale.

Pe numele hoaței a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt.  Poliţiştii continuă cercetările în vederea documentării întregii activităţi infracţionale a acesteia.

Pentru prevenirea furturilor din societăţi comerciale, poliţiştii recomandă:

Montarea de sisteme de pază şi alarmare este esenţială. În limita posibilităţilor, asiguraţi pază şi pe timp de noapte în magazine sau apelaţi la serviciile firmelor de profil!

Instruiţi-vă personalul! Angajaţii trebuie să cunoască regulile de bază ale meseriei de comerciant – modul de păstrare a valorilor monetare, vigilenţă în relaţiile cu publicul etc..

Aranjaţi vitrinele cu bunuri fără valoare (ex: carcase goale de casete audio-video, CD etc.), echipament electronic cu componente scoase!

Dacă vă prezentaţi produsele în vitrine (tejghele) din sticlă, acestea trebuie să fie fixate astfel încât să nu poată fi deplasate, scoase sau împinse. De asemenea, încuietorile să fie de bună calitate şi accesul la chei să fie controlat.

Obiectele de mare valoare pot fi protejate şi prin scoaterea acestora pe timpul nopţii din vitrine şi păstrarea lor într-un seif sau în alt loc bine asigurat.

Casele de bani de bună calitate pot proteja banii lichizi şi obiectele de mare valoare pe timpul nopţii, dar trebuie amplasate cât mai discret posibil, accesul la ele să fie cât mai greoi.

Depuneţi  zilnic, la instituţiile financiare, la încheierea programului, sumele acumulate, dar schimbaţi-vă permanent traseul pe care îl parcurgeţi spre bancă şi ora de părăsire a magazinului!

Camerele de luat vederi cu circuit închis pot fi de mare ajutor la detectarea şi identificarea infractorilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.