Prinși în timp ce tâlhăreau pe stradă două femei. Polițiștii le-au venit de hac hoților

Patru tineri, cu vârste între 17 și 28 de ani, bănuiți de comiterea a cinci tâlhării, pe raza municipiului Timișoara, au fost depistați de polițiștii timișeni. Din cercetări a reieșit că, în jurul orei 17.00, bănuiții ar fi deposedat, prin violență, două femei de 54, respectiv 62 de ani, de lănțișoarele din aur pe care le purtau, ulterior, încercând să valorifice bunurile la o casă de amanet.

Extinzând cercetările, polițiștii au stabilit că tinerii sunt bănuiți de comiterea unei alte tâlhării, în aceeași zi (persoana vătămată nu a depus plângere până în prezent) și alte două fapte comise la începutul săptămânii trecute. Prejudiciul cauzat este estimat la 12.000 de lei.

S-a procedat la reținerea pentru 24 de ore a bănuiților, aceștia fiind introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Timiș, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentați magistraților cu propunere de arestare preventivă.

Polițiștii continuă cercetările în vederea documentării întregii activități infracționale a tinerilor.

Pentru prevenirea tâlhăriilor, poliţiştii recomandă:

Alegeţi cu grijă traseul pe care vă deplasaţi, noaptea evitaţi parcurile, străzile pustii, terenurile virane!

La intrarea în imobil fiţi foarte atenţi dacă în hol sau în zonele întunecate se află persoane străine cu un comportament suspect!

Nu acceptaţi cunoştinţe întâmplătoare şi nu vă deplasaţi cu maşini de ocazie!

Pentru a nu atrage atenţia agresorilor, nu vă împovăraţi cu genţi, poşete sau sacoşe prea mari!

Dacă un prieten vă conduce acasă, rugaţi-l să aştepte până intraţi în locuinţă în deplină siguranţă!

Dacă constataţi că sunteţi urmărit, traversaţi strada, faceţi apel la trecători şi sunaţi de urgenţă la “112”!

În caz de agresiune, strigaţi, alertaţi persoanele din jur! Strigătul unei persoane care cere ajutor poate descuraja agresorii.

Nu opuneţi rezistenţă dacă agresorul v-a vizat doar geanta sau portmoneul! Viaţa este mult mai preţioasă decât bunurile dumneavoastră. Încercaţi să reţineţi cât mai multe semnalmente ale agresorului: înălţime, culoarea părului, îmbrăcămintea etc.!

În cazul victimizării, înştiinţaţi instituţiile bancare şi firmele de telefonie mobilă dacă v-a fost sustras cardul de credit sau telefonul mobil!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.