Probleme de toate felurile cu tramvaiele noi, care au dus la reconfigurarea unor trasee pentru duminică

Unul dintre tramvaiele Bozankaya, produse în Turcia și cumpărate de Primăria Timișoara cu două milioane de euro/bucată, a rămas blocat pe șine, duminică 19 iunie 2022, după ce un pasager a acționat abuziv sistemul de siguranță.

În această dimineață, în jurul orei 7.20, un tramvai care circula pe Linia 1 a fost blocat la Gara de Nord, după ce unul dintre călători a acționat maneta de siguranță în mod abuziv.

Problema a fost remediată în aproximativ jumătate de oră. STPT a declanşat o anchetă pentru identificarea şi sancționarea persoanei vinovate”, a anunțat Primăria Timișoara.

Nu a fost singurul incident, şi o „Armonia” deraind în acceaşi zonă, după care s-a hotărât schimbări în mersul tramvaielor pentru ziua de duminică:

În urma unei deraieri ce a avut loc în curba de la Gara de Nord, tramvaiele de pe liniile 1, 8 și 9 vor întoarce în bucla de pe bulevardul Dâmbovița. Pe tronsonul strada Gh. Baritiu – bulevardul Regele Carol I va circula, tur-retur, până la soluționarea deraierii, un autobuz.

Stațiile de îmbarcare/debarcare vor fi: „Barițiu” – stație existentă aferentă troleibuzelor, „Gara de Nord” – stația existentă de tramvai pe sensul spre strada Barițiu și stația provizorie la intrare pe bulevardul General Ion Dragalina, pe dreapta, după semafoare, pe sensul spre Piața Iosefin; „Regele Carol”, stație provizorie înainte de intersecția cu bulevardul Regele Carol I, sensul spre Piața Iosefin și stația existentă de tramvai situată pe bulevardul Regele Carol I, sensul spre strada Barițiu.

Totodată, autobuzele de pe linia E1 vor circula deviat pe sensul de mers dinspre strada Tristan Tzara spre Pod C. Sagului, pe strada Jiul – splaiul Nicolae Titulescu – bulevardul 16 decembrie 1989.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here