O nouă recunoaștere a meritelor profesionale pentru un profesor al Universității Politehnica Timișoara! În cadrul unei ceremonii solemne desfășurate la București, la sediul Acadmiei de Științe Tehnice din România, profesorului emerit Radu Bănculă, de la Facultatea de Construcții a UPT, i s-a decernat diploma de Membru de Onoare ASTR, în semn de recunoaștere a remarcabilei activități în domeniul științei și tehnicii.

Prof.em.dr.ing. Radu Băncilă este absolvent al Institutului Politehnic Timișoara, Facultatea de Construcții, promoția 1967, în anul 1981 devine doctor inginer și profesor universitar din 1992 în cadrul Facultății de Construcții, Departamentul CMMC. În 1997 devine conducător de doctorat, iar în 2012 primește titlul de profesor emerit al Universității Politehnica Timișoara.

În 1991, profesorul Radu Băncilă a inițiat studiul de inginerie civilă în limba germană – primul studiu ne-germanistic din România cu predare în limba germană. Profesorul Băncilă a contribuit la încheierea unui contract de parteneriat, în 1993, între Universitatea Politehnica Timișoara și Universitatea Tehnică din München, iar secția a fost inclusă în programul de promovare al Serviciului German de Schimb Academic DAAD. Profesorul Radu Băncilă, fostul șef al secției de Inginerie Civila cu predare in limba germana a Universității Politehnica Timișoara, s-a implicat mulți ani pentru învățământul superior din România, cu predare în limba germană.

În 2012 Profesorul Băncilă a primit Ordinul de Merit al Republicii Federale Germania, „Crucea de Merit Clasa I” de la Ambasadorul Republicii Federale Germania în România, Andreas von Mettenheim.

Este membru sau membru fondator într-o serie de asociații internaționale de calibru în domeniul construcțiilor, are 110 lucrări științifice publicate în reviste internaționale de prestigiu, 10 cărți de specialitate publicate, 4 în limba engleză și 2 în limba germană.

Articolul precedentSe colectează deșeuri periculoase in ZONA 1 Timiș rural
Articolul următorCornel Samartinean in top 10 la cei mai activi parlamentari

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.