adr-vest

adr-vest

Un program de servicii gratuite pentru dezvoltarea IMM-urilor din vestul țării a fost lansat joi la Timișoara. Serviciile sunt finanțare din fonduri europene și vizează, printre altele, componenta inovativă a IMM-urilor.

Potrivit directorului de Politice Regionale din cadrul ADR Vest, Raluca Cibu Buzac, firmele vor putea beneficia de diagnostic de inovare, ajutor pentru elaborarea de noi produse şi prototipuri, formare de personal şi informaţii legate de fonduri. Consorţiul este finanţat de Comisia Europeană şi face parte dintr-o reţea prezentă în 40 de ţări ce are ca scop susţinerea IMM-urilor. ”Unei firme nu trebuie sa ii dai doar bani, trebuie sa-I dai mai mult decat atat. Trebuie sa-i dai constultanta, pentru a determina realmente ca aceasta firma sa creasca. Pe langa echipamente si investitii, o firma are nevoie de mult mai multa cunoastere”, spune  Raluca Cibu Buzac, directorul de Politice Regionale din cadrul ADR Vest.

Una dintre componentele acestor servicii se referă la suport pentru cercetare, dezvoltare şi inovare în cadrul firmelor care vor fi sprijinite să intre pe piaţă cu produse noi şi să realizeze protitipuri, în diferite sectoare, în special automotive şi IT. „Sperăm să angrenăm cât mai multe companii în aceste servicii, pentru că în final aceste resurse sunt alocate. Noi dorim să le cheltuim cu cap, în ideea că cele două domenii sunt prioritare. Au cifre relevante în regiunea comuniunii, dar orice domeniu pe care regiunea și-l doreste îl putem susține„, spune Sorin Maxim, directorul ADR Vest.

Proiectul este finanţat de Comisia Europeană cu aproximativ 700.000 euro şi va putea fi extins până în 2020.

Articolul precedentServiciul Român de Informaţii recrutează tineri din Timiș
Articolul următorO nouă campanie de depistare a cancerului de prostată are loc la Timişoara