terasa-piata-victoriei

Vești nu tocmai plăcute pentru locuitorii din Piața Victoriei. Programul teraselor din Timișoara a fost extins până la ora unu noaptea. Va reamintim ca patronii de terase din centrul orașului și din Complexul Studențesc au cerut municipalității să le ofere suport legal să-și poată desfășura activitatea pe o perioadă mai îndelungată, până la ora 1 noaptea.

Aleșii locali au stabilit astăzi în ședința de plen a Consiliului Local ca măsura să se aplice în tot orașul. Mai mulți locatari din Piața Victoriei s-au opus prelungirii programului, explicând că nu se pot odihni din cauza gălăgiei. “În problema teraselor sunt implicați patronii, personalul teraselor, apoi clienții. Dar în aceeași măsură cred că ar trebui să se țină cont și de opinia persoanelor care locuiesc în zonă. Piața Victoriei este o zonă rezidențială. Credem că prelungirea orarului, pentru noi nu este un lucru bun. Orarul nu este respectat și nu garantăm că se asigură condițiile de liniste prevazute prin lege, care ar trebui respectate între  22-24 și 8-14. În unele situații se pune muzică”, spune Maria Țenchea, președintele Asociației de proprietari din Piața Victoriei nr.8.

 “Terasele nu închid la 12.00, închid la 1.00, până la 1 jumate mută lăzi. Asta e o propunere foarte tristă pentru o zonă rezidențială. Înțelegem că până la miezul nopții poate fi o zonă de distracție, dar ca să se prelungească acest program mi se pare lipsă de respect față de cetățenii ce locuiesc acolo și față de oraș”, susține o altă locatară.

De cealaltă parte, edilul Nicolae Robu le-a dat asigurări cetățenilor că în cazul nerespectării programului de funcționare, firmele vor fi amendate de catre Poliția Locală.  „Vă asigurăm de tot respectul nostru, dar vă rog să înţelegeţi că în această perioadă cetăţenii Timişoarei au nevoie să se relaxeze. Nu este permis să se pună muzică. După ştiinţa mea, în afară de terasa Lloyd, nimeni nu pune muzică. Vin seara pe la ora 23 şi ştiu că nu este gălăgie. Timişoara trebuie să fie un loc  în care turiştii trebuie să se simtă bine. Eu susţin această propunere şi mi-o asum. Vom lua măsuri ca prelungirea de program să se facă fără muzică şi fără depăşirea programului”, explică edilul Nicolae Robu.

Prelungirea programului până la ora 1.00 este o prelungire normală, eu cred că această hotărâte nu face altceva decât să remedieze o situația de facto. Vom stabili că este ora 1 și vom fi foarte riguroși în puterea în aplicare a acestei hotărâri”, a spus consilierul local PNL, Ciprian Jichici.

Ce ne garantează nouă că dacă se va putea sta la terase până la ora 1, nu se va prelungi programul de strângere a meselor până la ora 2? Nu sunt împotriva prelungirii programului dacă se respectă toate aceste reguli”, a spus consilierul local Alfred Simonis de la PSD.

Directorul Poliţiei Locale Timișoara, Dorel Cojan, spune că nu au fost depăşiri ale programului şi deşi nu se mai serveşte la mese după miezul nopţii, oamenii rămân în continuare la povești.

Consilierii au votat ca în perioada 1 iunie-30 septembrie, terasele din zona centrală, dar şi din restul cartierelor să funcţioneze până la ora 1 noaptea. Până acum, terasele din cartiere puteau fi deschise până la ora 22 şi cele din Piaţa Victoriei până la miezul nopţii.

Articolul precedentAvem trei noi statui ecvestre în orașul de pe Bega, dar locurile de amplasare lipsesc
Articolul următorSe fac ultimele pregătiri pentru Ziua Timișoarei

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.