Proiect de educaţie ecologică – Flex Eco Fair: “Colectăm și plantăm; Adu-ne 10 PET-uri aplatizate şi îţi oferim 1 tuia în ghiveci ca să-l plantezi!”

Acțiune inedită în weekend la Timișoara. Asociaţia ECO CLUB Timişoara, în parteneriat cu compania Flex Romania, organizează în premieră un proiect inedit de educaţie ecologică, numit Flex Eco Fair. Dedicat celor care iubesc natura proiectul Flex Eco Fair se prezintă sub forma unui târg eco şi are drept scop încurajarea şi stimularea comportamentului de a colecta selectiv deşeurile de plastic şi cel de a planta puieţi, arbuşti tuia.

Proiectul este adresat tuturor categoriilor de vârstă, reprezentanții asociației Eco Club Timișoara încurajează parinții să vină însoțiți de copii. “Educația ecologică nu presupune doar explicarea în termeni ușor de înțeles pentru copii. Ea înseamnă și insuflarea respectului pentru mediul înconjurător prin participarea la acțiuni concrete; Flex Eco Fair este una din ele”, a declarat Andreia Schneider, președintele Asociației Eco Club Timișoara.

Toți cei care doresc un mediu curat sunt aşteptaţi în data de 18 decembrie (duminică), între orele 11.00 – 15.00, în Piaţa Libertăţii unde se vor oferi la schimb 1 tuia (60 cm – 80 cm, din total 1 000 buc. tuia) cu 10 PET-uri aplatizate, pentru a-l planta în gospodărie, în faţa blocului, curtea şcolii etc. Numărul de puieţi tuia oferiţi unei persoane creşte progresiv pe baza numărului de PET-uri colectate şi aduse. DJ Sean Norvis este prezent la acest eveniment și va încălzi atmosfera pe durata evenimentului.

Pentru a crea o comunitate virtuala a puieţilor de tuia plantaţi, toți beneficiarii sunt rugați să trimită o poză cu arbustul plantat la adresa de email: flexecofair@yahoo.com, sau să încarce poza pe pagina de facebook ECO CLUB Timişoara. În final se va constitui atât o comunitate fizică a celor 1000 de arbuști tuia cât și una virtuală.

Proiectul este inițiat de către ECO CLUB Timişoara și finanțat de Flex Foundation.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here