Proiect de HCL inițiat de consilierii ALDE Timiș împotriva ambroziei, uitat pe rafturile Primăriei Timișoara

Ambrozia continuă să le dea bătăi de cap timișorenilor, dar nu și autorităților locale. Un proiect de HCL inițiat de consilierii ALDE Timiș a rămas uitat încă de anul trecut pe rafturile Primăriei Timișoara, nu a intrat nici măcar pe ordinea de zi  a Consiliului Local.

Ambrozia crescută pe terenurile neîngrijite sau pe marginea drumurilor din jurul Timișoarei se pregătește să înflorească. Este o plantă cu un factor alergen pentru populație. Membri ALDE au făcut apel pe această cale către toţi cetăţenii municipiului pentru a lua măsuri de combatere a acestei plante prin cosirea vegetației și salubrizarea terenurilor. În acest caz, riscă amenzi cuprinse între 1500 și 2500 de lei.“Această campanie de stopare a ambroziei am pornit-o în decursul anului trecut. Am depus și o inițiativă în CLT prin consilierii locali ALDE, prin care să se oblige fiecare proprietar de teren, fiecare firmă care lucrează la construcții să smulgă buruiana din faza incipientă. Din  păcate, lucrurile au rămas la același stadiu ca și anul trecut. Proiectul HCL al consilierilor ALDE a rămas pe rafturi în primărie, nu a intrat nici măcar pe ordinea de zi. Este o lipsa de respect din parte autorităților locale față de cetățeni. Nu s-a luat nicio măsura în sensul acestei probleme. Noi vom continua prin forțele proprii să împiedicăm dezvoltarea acestei buruieni.Vom depune din nou un proiect de hotaărâre cu ajutorul domnului Bordeașu, pentru a se lua măsuri”, spune președintele ALDE Timiș, Marian Cucșa.

De cealaltă parte, consilierul local Ilare Bordeașu spune că: “Grav va fi când alergia va duce la o altă stare de manifrestare decât aceea de strănut sau mâncărime.  Dacă e cazul să se facă ceva bun pentru Timișoara, atunci să se respecte cadrul legislativ, hotărârile și proiectele care vin. O să merg în Primărie și o să văd dacă proiectele vor intra vreodată. Am impresia că se risipesc. Eu nu acuz de rea intenție, dar cred că nu e bun managerul ”.

Vă reamintim, numai în prima jumătate a anului trecut au fost identificate în Timișoara 190 de terenuri cu ambrozie.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here